Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν κάνεις για πρώτη φορά αποτρίχωση με κερί στο bikini

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν κάνεις για πρώτη φορά αποτρίχωση με κερί στο bikini

Για να μην είναι πρώτη και “φαρμαΚΕΡΙ”.

Αποφάσισες να κάνεις για πρώτη φορά αποτρίχωση με κερί στο σπίτι; Τότε θα χρειαστείς κάποια tips.

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, ατελείωτες βουτιές και υψηλές θερμοκρασίες.

Όλα γύρω μας μοιάζουν να είναι έτοιμα για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές, να ξεκουραστούμε, να ταξιδέψουμε, να βρεθούμε σε μία παραλία, να ξαπλώσουμε σε μία ξαπλώστρα. Tι πρέπει να κάνουμε όμως πιο πριν το οποίο δεν μας ευχαριστεί ιδιαίτερα; Αποτρίχωση.

Αν φέτος πήρες την απόφαση να κάνεις αποτρίχωση με κερί για πρώτη φορά μόνη στο σπίτι, τότε μάλλον θα χρειαστείς κάποια tips που θα σε ξε – αγχώσουν και θα ενημερωθείς κατάλληλα ώστε να έχεις το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας αφήσουμε τα “μία φίλη μου μου είπε” γιατί κάπως μπορεί να σε τρομοκρατεί αυτό και ας ακούσουμε τη γνώμη των ειδικών, όπως για παράδειγμα διατυπώνεται στη σελίδα zoella.com.uk.

Γιατί να κάνεις αποτρίχωση με κερί 

Αρχικά, ας απαντήσουμε στο γιατί να κάνεις αποτρίχωση με κερί. Το αποτέλεσμα μετά από μία διαδικασία αποτρίχωσης με κερί διαρκεί πολύ περισσότερο από ότι με το ξυραφάκια. Κοστίζει βέβαια περισσότερο από το ξυραφάκια αλλά λιγότερο από άλλες μεθόδους, όπως το λέιζερ. Το δέρμα παραμένει απαλό και πολύ πιθανόν να παρατηρήσεις εξασθενημένες τρίχες και μείωση των τριχών μένοντας πιστή στη διαδικασία αυτή. Τα θετικά δεν σταματούν όμως εδώ. Η αποτρίχωση με κερί δεν είναι πλέον η επίπονη διαδικασία που συνήθιζες να ακούς από τις φίλες σου. Αυτό συμβαίνει λόγο των εξελιγμένων ειδών κεριού που έχουν δημιουργηθεί ανάλογα με την περιοχή και την ευαισθησία που έχει το κάθε δέρμα.

Δείτε επίσης  Τα νέα παλλόμενα ρομποτικά ενδύματα της Ying Gao - Δείτε video

Γιατί μόνη στο σπίτι

Πολλές από εμάς νιώθουμε λίγο άβολα να επισκεφτούμε ένα ινστιτούτο για αποτρίχωση στο bikini. Η ευαίσθητη περιοχή είναι ένα πολύ προσωπικό σημείο πάνω στο σώμα μας. Πιο πολύ έχουμε δισταγμούς παρά προκαταλήψεις. Το αίσθημα της ντροπής είναι αρκετά έντονο σε μερικές γυναίκες, για αυτό και προτιμούν να κάνουν αποτρίχωση μόνες στο σπίτι, χωρίς να έχουν την εμπειρία πάνω σε αυτό.

Σημαντικά hacks που πρέπει να γνωρίζεις

  1. Μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τον πόνο λαμβάνοντας προληπτικά πριν την αποτρίχωση ένα παυσίπονο. Υπάρχουν στην αγορά ακόμη και ειδικές κρέμες τις οποίες τοποθετείς λίγα λεπτά πριν προκειμένου να μουδιάσει η περιοχή. Επίσης, να θυμάσαι πως η πρώτη φορά πονάει περισσότερο από αυτές που θα ακολουθήσουν. Επομένως, κάνοντας αποτρίχωση σε μεγάλη συχνότητα μειώνεται ο πόνος που νιώθεις.
  2. Μετά την αποτρίχωση άπλωσε μία ενυδατική κρέμα ή ένα λαδάκι σώματος για να παραμείνει ενυδατωμένο, απαλό και γυαλιστερό το δέρμα σου. Αν θέλεις ακόμη πιο απαλή επιδερμίδα τότε χρησιμοποίηση λίγη ώρα αργότερα ένα ήπιο scrub σώματος.
  3. Υπάρχουν πολλοί τύποι αποτρίχωσης με κερί. Το full bikini, το french, το brazillian, to hollywood και το το bikini line touch up. Εξαρτάται από το προσωπικό γούστο και το πως νιώθεις άνετη. Έχει να κάνει κυρίως με το ποια σημεία αποτριχώνουμε, όπως αφήνοντας μία λεπτή κατακόρυφη γραμμή στη μέση της πάνω επιφάνειας της ευαίσθητης περιοχής.

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξε το δικό σου simple burger με spicy mango και ginger chutney
5 τρόποι για κάνεις τη γυμναστική σου λίγο πιο εύκολη

 

Πηγή