3 πράγματα που δεν θα έλεγε ποτέ ένας σύμβουλος ζευγαριών στη δική του σχέση

3 απλές φράσεις που δεν θα έπρεπε να ακούγονται ποτέ σε έναν τσακωμό

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας είναι άνθρωποι με ατέλειες και δεν κάνουν πάντα αυτό που πρέπει. Παρόλα αυτά, ακόμα και την ώρα της σύγκρουσης, ξέρουν πολύ καλά ποιες φράσεις είναι αυτές που απλώς επιδεινώνουν μία δύσκολη κατάσταση.

Ακόμα και αν μαλώνεις για το λάθος πράγμα, το σημαντικότερο όλων είναι να μπορείς να επικοινωνείς με υγιή τρόπο και να λειτουργείς υπέρ της σχέσης, και όχι εναντίον της. Υπάρχουν λοιπόν μερικά είδη σχολίων που κάθε σύμβουλος ζευγαριών που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα έλεγε στον/στη σύντροφό του.

Ηρέμησε

Το έχεις ακούσει σίγουρα, οπότε ξέρεις πόσο εκνευριστικό είναι να σου λέει κάποιος να ηρεμήσεις, τη στιγμή που τα βλέπεις όλα κόκκινα. Κι όμως, είναι αυτό που ακούγεται πάντα σε έναν καυγά γιατί είναι η αυτόματη αντίδραση κάποιου που δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις διαφωνίες ή τα έντονα συναισθήματα του άλλου. Αυτό που μπορείς να κάνεις εναλλακτικά είναι είτε να περιμένεις να περάσει η ένταση είτε να ρωτήσεις τι συμβαίνει και νιώθει έτσι.

Κάνεις σαν τη μάνα σου

Ή τον πατέρα, ή τον θείο. Ή ακόμα χειρότερα, με τον πρώην. Όταν μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης, περιμένεις ότι θα προκύψει κάτι καλό; Ειδικά αν μιλάμε για χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που δεν μπορούν να αλλάξουν, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γιγαντώσεις το πρόβλημα (και να μην το λύσεις).

Οτιδήποτε περιφρονεί ή προσβάλλει

Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά δεν είναι. Όταν υπάρχει ένταση μεταξύ μας, έχουμε την επιθυμία να προκαλέσουμε πόνο, επειδή νιώθουμε το ίδιο συναίσθημα. Όση ένταση και αν υπάρχει όμως, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι είμαστε ομάδα, απλώς αυτή τη στιγμή διαφωνούμε και δεν συμπαθούμε τόσο πολύ τον σύντροφό μας.

Δείτε επίσης  Θετικός στον κορονοϊό ο Νίκος Βέρτης – Καλή η κατάσταση της υγείας του

Πηγή