5 ενδείξεις που σου λένε να χωρίσεις, κι ας είσαι ερωτευμένη

5 συμπεριφορές που θα πρέπει επιτέλους να προσέξεις

Υπάρχουν οι χωρισμοί που είναι εύκολοι και ξεκάθαροι, επειδή πέρασε ο έρωτας ή υπάρχουν πολύ εμφανή προβλήματα που σε οδηγούν μοιραία προς το τέλος. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αργούν, επειδή κάποιος παραμένει ερωτευμένος και η σχέση είναι τοξική, αλλά εμείς αρνούμαστε να το αποδεχθούμε.

Ακολουθούν μερικές ενδείξεις που κάπως σου φωνάζουν ότι αυτή η σχέση δεν είναι για εσένα και ο χωρισμός είναι μονόδρομος. Μην κλείνεις τα αυτιά σου.

Δεν είσαι ο εαυτός σου

Όσο κλισέ και αν σου ακούγεται, σε μία υγιή σχέση πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Όταν μπαίνεις σε έναν ρόλο, σημαίνει ότι προσπαθείς να προσαρμοστείς σε αυτό που θα άρεσε στον άλλο. Το ζητούμενο σε μία σχέση είναι να είσαι 100% ο εαυτός σου και να σε αποδέχονται και για τις δύσκολες πλευρές σου.

Δίνεις, δίνεις, δίνεις αλλά δεν παίρνεις

Όταν βρισκόμαστε σε μία σχέση που δίνουμε αλλά δεν παίρνουμε, το εκλογικεύουμε θεωρώντας ότι είμαστε απλώς πιο γενναιόδωροι από τον άλλο. Η αλήθεια είναι όμως ότι βρισκόμαστε σε μία σχέση που δεν είναι ισότιμη και δεν παίρνουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Το πρώτο βήμα είναι ότι πρέπει να επικοινωνούμε ανοιχτά τα θέλω μας. Αν δεν αλλάξει κάτι, έχει έρθει η ώρα του χωρισμού.

ezgif 4 acd6831270

Τον δικαιολογείς συνέχεια

Οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε υπάρξει σε κάποια κακή σχέση, όπου νιώθουμε μονίμως την ανάγκη να δικαιολογούμε τον σύντροφό μας στους άλλους, αλλά κυρίως στον εαυτό μας. Βρίσκουμε μία απάντηση και εξήγηση για όλα, που το πιθανότερο είναι ότι δεν ισχύει καν.

Δείτε επίσης  Θετικός στον κορονοϊό ο Νίκος Βέρτης – Καλή η κατάσταση της υγείας του

Αναφέρει παλιά λάθη και συμπεριφορές

Η κλασική εχθρική στάση ενός συντρόφου που δεν ξέρει να επικοινωνεί με υγιή τρόπο. Όταν διαφωνείτε, θυμάται παλιές συμπεριφορές και λάθη για να λειτουργήσει αμυντικά. Το θέμα δεν είναι να σκαλίζουμε παλιά πράγματα αλλά να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα.

Οι τεχνικές του gaslighting

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σε κάνει κάποιος να αναρωτηθείς για την ίδια την πραγματικότητα και για το αν έχεις δίκιο. Στόχος είναι να χειραγωγείσαι ψυχολογικά και να νιώθεις κατώτερη. Οι τακτικές είναι πολλές. Το να σε βγάζει συνέχεια τρελή, το να υποτιμά και να αγνοεί αυτά που λες και νιώθεις αλλά και να φέρεται λες και ξέχασε ένα συμβάν.

Πηγή