5 κανόνες στη σχέση που πρέπει να αρχίσεις να αγνοείς (γιατί πάλιωσαν)

Μήπως να αφήσουμε στην άκρη ξεπερασμένες συμβουλές;

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές ή κανόνες που ακούγονται επί δεκαετίες και κάπως νομίζουμε ότι είναι τόσο ιερές που ισχύουν ακόμη και σήμερα.

Μήπως όμως θεωρούνται παρωχημένες και δεν προσαρμόζονται στην εξέλιξη των σχέσεων; Τα φύλα δεν ακολουθούν πλέον τα στερεότυπα, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε και κάποιες συμβουλές δεν λειτουργούν. Δες γιατί.

Μην πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι

Δηλαδή ποια είναι η εναλλακτική; Να αναγκάσεις τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα, ενώ δεν είσαι έτοιμη ή να υποκριθείς τη χαρούμενη, που είναι ακόμα χειρότερο. Αν μιλάμε για κάτι απλό και ασήμαντο που ξεπερνιέται στα 5 λεπτά, οκ. Αλλά αν έχει προηγηθεί ένας καυγάς για κάτι σοβαρό, δεν είσαι ρομπότ για να το ξεχάσεις μέχρι την ώρα του ύπνου. Και αύριο μέρα είναι.

Πρέπει να κάνει σεξ τόσες φορές την εβδομάδα

Το σεξ δεν είναι κάποιο challenge στο οποίο συμμετέχουν τα ζευγάρια. Είναι ένας τρόπος να έρθουν πιο κοντά και να ικανοποιήσουν τις ερωτικές ανάγκες τους. Αν αυτό συμβαίνει μία φορά τη μέρα, την εβδομάδα, τον μήνα ή πιο αραιά, είναι καθαρά δικό τους θέμα, αρκεί να συμφωνούν σε αυτό και να υπάρχει διαρκής ανοιχτή επικοινωνία.

Οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να μοιράζονται 50/50

Μετά τον παλιό κανόνα ότι τις δουλειές τις κάνει η γυναίκα, περάσαμε στα μισά μισά. Προφανώς και είναι αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις, αλλά όχι σε όλες. Μπορεί κάποιος από τους δύο να προτιμά να κάνει περισσότερα πράγματα, ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο ή την όρεξη που διαθέτει. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πιο οργανωτικοί άνθρωποι που παραχωρούν δύσκολα τον έλεγχο.

Δείτε επίσης  Παρασκευή Κερασιώτη: Το μήνυμά της για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε μετά το GNTM

Βάζεις τις ανάγκες του άλλου σε προτεραιότητα

Οι σχέσεις τελειώνουν ακριβώς επειδή βάζουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του άλλου, και όχι τις δικές μας. Το θέμα είναι ο καθένας να είναι καλά με τον εαυτό του, να κάνει όσα του αρέσουν και να εκφράζει τα θέλω του. Και μετά το ζευγάρι συνεργάζεται για να καλύπτονται οι ανάγκες όλων, όποτε αυτό είναι εφικτό.

Διάλεξε τις μάχες σου

Αυτό κρύβει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο. Το να μην συγκρούεσαι, προκειμένου να μην εκνευρίσεις τον σύντροφό σου. Προφανώς και δεν θα τσακωνόμαστε όλη μέρα για το οτιδήποτε, αλλά αν βρίσκουμε τον τρόπο να επικοινωνούμε νηφάλια και δίκαια, μπορούμε να μιλάμε για τα πάντα χωρίς φόβο και μεγάλες εντάσεις.

Πηγή