5 συμβουλές για τη σχέση σου που υποτιμάς, ενώ είναι η λύση στο πρόβλημά σου

Τα κλισέ που μάλλον ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις

Είναι γεγονός ότι πολλές συμβουλές για τις σχέσεις που θεωρούνται κλισέ και βαριέσαι και μόνο που τις ακούς, αλλά μήπως υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτές; Μήπως κάποια πράγματα ισχύουν για τους περισσότερους από εμάς και θα έπρεπε να τους δώσουμε μεγαλύτερη σημασία όταν προκύπτουν;

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να πιστεύεις ακόμα σε μύθους που δεν βοηθούν καθόλου μία σχέση, επειδή έτσι σου είπε κάποτε η μαμά σου ή μία φίλη σου. Ας δούμε τις πιο κλασικές και γιατί είναι πιο χρήσιμες από αυτό που νομίζεις.

Είναι νορμάλ να βαριέσαι

Δεν είναι μόνο ότι συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια σχέση ή συζούν, αλλά είναι και φυσιολογικό. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι είναι μία καλή στιγμή να κάνεις κάτι για αυτό. Να βγεις για λίγο από τη ρουτίνα, να δεις αν είναι ένα γενικό συναίσθημα ή κάτι στιγμιαίο.

Είναι οκ να πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι

Άλλο ένα κλισέ που έχουμε μάθει είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να κοιμόμαστε μαλωμένοι. Δεν βλέπω όμως πώς αυτό μπορεί να αλλάξει αν υπάρχει πρόβλημα που δεν έχει λυθεί. Είναι χειρότερο να υποκρίνεσαι ότι όλα είναι οκ και να βράζεις μέσα σου, ενώ μπορείς να κοιμηθείς και να το επεξεργαστείς καλύτερα την επόμενη μέρα.

Να μπαίνεις στη θέση του άλλου

Όσο κουραστικό και αν γίνεται κάποιες φορές, είναι απαραίτητο να μπαίνουν και οι δύο στη θέση του άλλου και να προσπαθούν να δουν τα πράγματα από άλλη οπτική. Μόνο έτσι υπάρχει κατανόηση, εξέλιξη και μπορεί να βρεθεί λύση.

Δείτε επίσης  Cookie Jarring: Το dating trend που σου λέει να τρέξεις να γλιτώσεις

Χωριστά οι δουλειές του σπιτιού από τη σχέση

Είναι αναπόφευκτο να μοιράζονται οι δουλειές και να μαλώνεις για το ποιος θα σφουγγαρίσει. Το θέμα είναι να μην γίνεται αυτό το βασικό θέμα συζήτησης σε ένα ζευγάρι. Είστε εραστές και όχι συγκάτοικοι.

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη

Πάρα πολλά ζευγάρια χωρίζουν τη στιγμή που περνά το πρώτο πάθος. Η αλήθεια όμως είναι ότι η σχέση αλλάζει, και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Αν υπάρχει υγιής επικοινωνία, η σχέση μετουσιώνεται σε κάτι διαφορετικό και πιο ουσιαστικό. Και στην τελική, στο χέρι σας είναι να διατηρείτε τον έρωτα όποτε μπορείτε.

Πηγή