Μήπως σε έχει πιάσει κι εσένα και έτσι τελείωσε μία σχέση;
Αυτό που θα περιγράψω σου έχει συμβεί σίγουρα, απλά δεν προκύπτει χρονικά το ίδιο σε όλους. Και σίγουρα δεν συμβαίνει για τους ίδιους λόγους.
Είναι αυτή η στιγμή που κάνει κάτι ο άλλος, μια κίνηση, μία έκφραση του προσώπου, μία ατάκα, που σε πιάνει μία αηδία. Που σκέφτεσαι τι κάνεις εσύ μαζί του και να το το ξενέρωμα. Ήρθε. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να συμβεί στο πρώτο ραντεβού αλλά και μετά από χρόνια γάμου.
Μπορεί να συμβεί χωρίς προφανή λόγο. Συνήθως δεν είναι κάτι σοβαρό. Αν μισεί τη μελιτζάνα, τώρα ίσως σε εκνευρίσει. Ο τρόπος που μασάει ή τα παντελόνια που επιλέγει να φορέσει.
@chloefrance You may say irrational but i say perfectly valid 😔🤝 #ick ♬ original sound – user06942134513
Η διαφορά μεταξύ του ick και του red flag
Σύμφωνα με το Psychology Today, τα red flags είναι αυτά για τα οποία σε ενημερώνει το ένστικτο, κι ας τα αγνοείς από την πρώτη μέρα. Όσο όμως μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι, τα αντιλαμβάνεσαι κάπως εγκαίρως. Είναι συνήθως πιο σοβαρά και αφορούν στη συμπεριφορά του άλλου.
Αντιθέτως, το ick είναι κάτι απλό, που δεν είναι ποτέ λάθος του άλλου, αλλά ενοχλεί εμάς. Και φυσικά, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα τελειώσει η σχέση, εκτός αν μιλάμε για τα πολύ πρώτα στάδια.