Άλεκ Μπάλντουιν: «Το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό» λέει η υπεύθυνη σεναρίου του Rust

Άλεκ Μπάλντουιν: «Το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό» λέει η υπεύθυνη σεναρίου του Rust

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Χαλίνα Χάτσινς η οποία σκοτώθηκε όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο που περιείχε αληθινές σφαίρες στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust.

Σε μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ηθοποιού και των παραγωγών της ταινίας η υπεύθυνη σεναρίου του «Rust», Μέιμι Μίτσελ, υποστηρίζει ότι το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό από τον Μπάλντουιν.

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, μέσω της δικηγόρου της Γκλόρια Όλρεντ, η Μίτσελ υποστηρίζει ότι τραυματίστηκε από τα πυρά και καταγγέλλει βιαιοπραγία, σκόπιμη πρόκληση ψυχικής οδύνης και εσκεμμένη πρόκληση βλάβης.

Στην αγωγή υπογραμμίζεται ότι το σενάριο προέβλεπε για τη σκηνή τρεις κοντινές κινηματογραφικές λήψεις – μια από την μεριά της ματιάς του Μπάλντουιν, μια άλλη σε μια κηλίδα αίματος και μια τρίτη στο σώμα του ηθοποιού «καθώς αυτός έβαζε το χέρι του στη θήκη και έβγαλε το όπλο. Δεν υπήρχε καμία αναφορά στο σενάριο για χρήση όπλου το οποίο εκπυρσοκρότησε από τον κατηγορούμενο ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο» αναφέρει η αγωγή.

Λουλούδια στο σημείο των γυρισμάτων όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με τον Άλεκ Μπάλντουιν
A bouquet of flowers is left to honor cinematographer Halyna Hutchins outside the Bonanza Creek Ranch in Santa Fe, N.M., Sunday, Oct. 24, 2021. Hutchins died after actor Alec Baldwin fired a fatal gunshot from a prop gun that he had been told was safe. (AP Photo/Jae C. Hong)

Στην αγωγή αναφέρεται ακόμα ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται στα πρωτόκολλα ασφαλείας, σε καμία περίπτωση δεν ενημερώθηκε ότι το όπλο θα απασφάλιζε, ότι υπήρχε περιορισμένο plexiglass στο χώρο της εκκλησίας και ότι τα μέλη του πληρώματος δεν ενημερώθηκαν να κοιτάζουν τα μόνιτορ έξω από την εκκλησία για να μην να είναι σε κοντινή απόσταση από τη δράση.

Η Μίτσελ κατηγορεί τον Μπάλντουιν ότι δεν έλεγξε αν το όπλο ήταν γεμάτο και μετά τον πυροβολισμό, λέει ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στα αυτιά της και φοβόταν για τη ζωή της.

Δείτε επίσης  Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ – Κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση από τη συνεργασία

«Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα έπρεπε να είχε υποθέσει ότι το εν λόγω όπλο ήταν γεμάτο εκτός και και να το είχε ελέγξει. Δεν είχε το δικαίωμα να βασιστεί σε κάποια υποτιθέμενη δήλωση του βοηθού βιευθυντή ότι το όπλο ήταν άδειο και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον βοηθό διευθυντή για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έλεγξε ο ίδιος το όπλο» σημειώνεται στο κείμενο της μήνυσης.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν έχει καταθέσει και ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος στο σετ της ταινίας Rust, Σερζ Σβετνόι, φίλος της Χάτσινς, ο οποίος τους κατηγορεί για αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η σφαίρα παραλίγο να πετύχει και εκείνον.

Πηγή