Άλλαξαν χέρια ακίνητα «φιλέτα» στο Γκάζι σε πλειστηριασμό-θρίλερ

Άλλαξαν χέρια ακίνητα «φιλέτα» στο Γκάζι σε πλειστηριασμό-θρίλερ

akinita gkazi

Ένα συγκρότημα ακινήτων σε μια από τις πλέον ανερχόμενες περιοχές της Αθήνας, το Γκάζι, άλλαξε χέρια κατά το χθεσινό πλειστηριασμό σε βάρος της εταιρείας «Βάσκο Σέντερ Τουριστική-Κατασκευαστική-Κτηματική».
Η εταιρεία της οικογένειας Βασιλακόπουλου είχε μεταξύ άλλων στην ιδιοκτησία της τα συγκεκριμένα ακίνητα, με επίκεντρο ένα νέο πενταόροφο κτίριο που προοριζόταν για μεγάλο συνεδριακό κέντρο και κέντρο εκδηλώσεων, το οποίο ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει.
Πάντως, πρέπει να τονιστεί, -και αυτό είναι ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος στην αγορά του real estate-, ότι ενώ για αυτά τα ακίνητα έγιναν αρκετοί άγονοι πλειστηριασμοί στο παρελθόν, τώρα «έφυγαν» σε τιμή σχεδόν διπλάσια της τιμής πρώτης προσφοράς. Συγκεκριμένα, από 1.201.886 ευρώ που ήταν το «κατώφλι» της εκκίνησης, μετά από αρκετά χτυπήματα κατακυρώθηκαν στα 2.300.000 ευρώ.
Πρόκειται για ένα ημιτελές κτίριο (με οικοδομική άδεια του 2004), το οποίο αποτελείται από πέντε ορόφους (συμπεριλαμβανομένου του ισογείου) και πέντε υπόγεια επίπεδα καθώς και για τέσσερα κτίσματα τα οποία έχουν κηρυχθεί διατηρητέα, με χρήση θεάτρου (το θέατρο «Χυτήριο»), κτισμένων επί οικοπέδου έκτασης 402,09 τ.μ. στο Γκάζι και ειδικότερα στην Ιερά Οδό αρ. 44, Μεγάλου Αλεξάνδρου αρ. 125-129 και Ευρυμέδοντος.
Τα διατηρητέα πέτρινα ισόγεια κτίσματα είναι ανακαινισμένα και λειτουργούν ως θέατρο και κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων ενώ βρίσκονται στο μέρος του οικοπέδου που έχει πρόσωπο στην Ιερά οδό. Πιο συγκεκριμένα, το ένα κτίριο επιφάνειας 199,80 τ.μ. λειτουργεί ως θέατρο, το δεύτερο επιφάνειας 50,75 τ.μ. λειτουργεί ως γραφείο, το τρίτο επιφάνειας 37,76τμ. λειτουργεί ως αποδυτήρια και το τέταρτο επιφάνειας 49,66τμ. λειτουργεί ως αναψυκτήριο.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στη σχετική τεχνική έκθεση, τα έργα είχαν σταματήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν κατά την εκσκαφή, με δυνατότητα όμως συνέχισης τους σύμφωνα με βεβαίωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε επίσης  Η ιστορία του οίκου Chanel: Πώς η Coco Chanel άλλαξε τον κόσμο της μόδας

Επίσης, σημειώνεται ότι η οικοδομική άδεια του ακινήτου έχει λήξει και απαιτείται η αναθεώρηση για παράταση ισχύος επ’ αόριστον, καθώς και ότι η «η υπόθεση θα ολοκληρωθεί με την παραδοχή ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες που να απαιτούν τακτοποιήσεις στο ακίνητο».

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το μελλοντικό ισόγειο του ημιτελούς κτιρίου εκτιμάται ότι θα έχει επιφάνεια ορόφου 361,65 τ.μ. Ο α’ όροφος θα αποτελείται από το Συνεδριακό Κέντρο με εκτιμώμενη επιφάνεια του 656,45 τ.μ.

Ο β’ όροφος θα αποτελείται από αίθουσα συνεδρίων, χώρων εκθέσεων, γραφεία συνεδρίων, χώρων τεχνικών και μεταφραστών της υποκείμενης αίθουσας συνεδρίων.

Η επιφάνεια του ορόφου εκτιμάται σε 500,29 τ.μ. Ο γ’ όροφος θα περιλαμβάνει reception, 4 αίθουσες συσκέψεων, αίθουσα συνεδρίων, αίθουσα τύπου, γραφεία οργανωτών και διοίκησης. Η επιφάνεια του ορόφου εκτιμάται σε 656,45 τ.μ. Τέλος στον δ’ όροφο θα υπάρχει εστιατόριο με μαγειρεία, βοηθητικούς χώρους κ.α. Η επιφάνεια του ορόφου εκτιμάται σε 569,37 τ.μ.

Οι πέντε υπόγειοι όροφοι περιλαμβάνουν 79 θέσεις στάθμευσης εμβαδού από 10,21 τ.μ. έως 12,50 τ.μ. έκαστη.
Η γενική εξωτερική εμφάνιση του ακινήτου διαπιστώθηκε καλή. Ως πλεονέκτημα του καταγράφεται η θέση του, η οποία «επιτρέπει καλή προσβασιμότητα στους κεντρικούς οδικούς άξονες και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της περιοχής». Μειονέκτημα αποτελεί η πολύχρονη ημιτελής κατάσταση του ακινήτου, η μεγάλη του επιφάνεια και ο ειδικός χαρακτήρας του.

Βαρύνεται με προσημειώσεις και υποθήκες, κατασχέθηκε για χρέη από τη Eurobank και επισπεύδουσα του χθεσινού πλειστηριασμού ήταν η doValue.

Το ανεβοκατέβασμα της τιμής εκκίνησης
Η περιπέτεια του ακινήτου με τους πλειστηριασμούς ξεκίνησε από το 2018. Τότε εκτιμήθηκε στα 2.028.891 ευρώ και προγραμματίστηκε να βγει με αυτή την τιμή εκκίνησης.

Δείτε επίσης  Θ. Κατερινόπουλος: Έρχονται συνταρακτικές εξελίξεις για Ρούλα - Μάνο

Όμως μετά από ανακοπή που έγινε δεκτή από το δικαστήριο, η τιμή διορθώθηκε προς τα πάνω φτάνοντας στα 3.115.000 ευρώ. Ακολούθησαν δύο πλειστηριασμοί που κατέληξαν άγονοι. Το 2019 με αίτημα της Eurobank το δικαστήριο μείωσε την τιμή πρώτης προσφοράς στα 2.003.144 ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα αφού και ο νέος πλειστηριασμός ήταν άγονος.

Με νέα προσφυγή της η τράπεζα ζήτησε και το δικαστήριο αποφάσισε την περαιτέρω μείωση της τιμής εκκίνησης στα 1.201.886,40 ευρώ, με την οποία έγινε ο χθεσινός πλειστηριασμός.

Σε αναστολή Μπουτάρης και Κυανός Properties
Για χθες ήταν προγραμματισμένα δύο «βαριά σφυριά», τα οποία έχει αποκαλύψει πρόσφατα το newmoney. Το ένα αφορούσε το ιστορικό οινοποιείο της «Μπουτάρης» στη Σαντορίνη και το δεύτερο το εμπορικό κέντρο Lemos International Center επί των οδών Καρνεάδου, Πλουτάρχου και Αλωπεκής στο Κολωνάκι. Και για τους δυο αυτούς πλειστηριασμούς υπήρξε αναστολή, που σημαίνει ότι έγιναν κάποιες δικαστικές ή εξώδικες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή