Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπόρις Τζόνσον εκφράζει φόβους ότι η Ρωσία θα αναπτύξει χημικά όπλα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπόρις Τζόνσον εκφράζει φόβους ότι η Ρωσία θα αναπτύξει χημικά όπλα

boris johnson

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει χημικά όπλα στην Ουκρανία.
«Αυτά που ακούτε για χημικά όπλα, αποτελούν μέρος του σχεδίου τους», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News. «Αρχίζουν να λένε πως υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή τους Αμερικανούς… Έτσι, όταν οι ίδιοι αναπτύξουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν, έχουν ήδη έτοιμη μια κατασκευασμένη ιστορία».
Μιλώντας στην εκπομπή Beth Rigby Interviews του Sky News, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι εάν ο Ρώσος πρόεδρος συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει ένα «καταστροφικό λάθος».
Ο Τζόνσον επανέλαβε τους φόβους των δυτικών αξιωματούχων ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, αφού η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει να τα αναπτύξει στο πεδίο της μάχης. «Τα πράγματα που ακούτε για τα χημικά όπλα είναι απευθείας από το βιβλίο τους», είπε.
«Αρχίζουν να λένε ότι υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή από τους Αμερικανούς. Και έτσι όταν οι ίδιοι αναπτύσσουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορούν, έχουν ένα είδος -ψεύτικης ιστορίας-.

«Το έχετε δει στη Συρία. Το είδατε ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό κάνουν ήδη. Είναι μια κυνική, βάρβαρη κυβέρνηση».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, δεν αποκλείουν να έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Έρχεται χιονοθύελλα από το βράδυ της Πέμπτης, προειδοποιεί ο Στυλιανίδης, χιόνια και αύριο στην Αττική

Η μάχη των Βερσαλλιών: Η Ε.Ε. αποφασίζει για το κόστος της κρίσης – Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Το στοίχημα Μακρόν για ευρωομόλογο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε επίσης  Αξίζει να πάρετε τηλεόραση QLED; Σε τι διαφέρουν, ποιες είναι οι καλύτερες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή