«Έξυπνα γυαλιά» που ανιχνεύουν αλκοόλ ή κόπωση του οδηγού στη ΔΕΘ

ape eksipna gialia

Τα συστήματα αυτά έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο τον ερευνητικού Έργου PANACEA, χρησιμοποιώντας αμερικάνικο εξοπλισμό και ελληνικό λογισμικό.

Έξυπνα γυαλιά” που ανιχνεύουν την κόπωση του οδηγού και σύστημα συνεχούς μέτρησης των επιπέδων αλκοόλ μέσω περικάρπιου παρουσιάζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) στο περίπτερό του στην 86η ΔΕΘ.

Το περίπτερο του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ επισκέφθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τα “έξυπνα γυαλιά και το περικάρπιο.

Τα συστήματα αυτά έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο τον ερευνητικού Έργου PANACEA, χρησιμοποιώντας αμερικάνικο εξοπλισμό και ελληνικό λογισμικό.

Ο κ. Τσούνης δήλωσε πως αυτή η καινοτομία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα σύμπραξης φορέων των δύο χώρων και καταδεικνύει την ευφυΐα των Ελλήνων μηχανικών.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ παρουσιάζει, ακόμη, ευφυές σύστημα Real Time διαχείρισης κυκλοφορίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, καθώς και την εφαρμογή SUSTOURISMO: Προωθώντας την βιώσιμη κινητικότητα και τις βιώσιμες επιλογές των τουριστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Δείτε επίσης  «Μαύρο» από την εφαρμογή του WhatsApp για εκατομμύρια τηλέφωνα