Η γιορτή συνεχίζεται στον Άλιμο- Έρχονται και οι κλασικές μοτοσικλέτες- Δείτε βίντεο και εικόνες

Στο Alimos Classic Motorbike Sunday 2 της Κυριακής, ξεδιπλώνεται ολόκληρη η ιστορία της μοτοσικλέτας στη χώρα μας

Με ρεκόρ συμμετοχών (183 κλασικά αλλά και σύγχρονα εντυπωσιακά αυτοκίνητα) και ρεκόρ θεατών (25.000 περίπου μέσα σε λίγες ώρες) έγραψε ιστορία το Alimos Classic Car Sunday 3. Τώρα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο παραλιακός πεζόδρομος του Αλίμου θα παραδοθεί στη… φροντίδα 100 κλασικών μοτοσικλετών. Για τη δεύτερη εντυπωσιακή διοργάνωση, υπεύθυνοι είναι ο Δήμος Αλίμου, η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και ο Νίκος Μαστοράκης.

Μηχανή

Το ίδιο σπάνιες με τις τετράτροχες καλλονές, και με τιμές εξαψήφιες, οι μοτοσικλέτες που θα έρθουν στον Άλιμο, μοιάζουν σαν να βγήκαν από αμερικάνικη ταινία. Η ηλικία τους είναι 50, 60 ίσως και 70 ετών, και όμως ακόμη βρυχώνται στην άσφαλτο και οι περισσότερες περνούν τυραννικές δοκιμασίες, όπως το Classic Endurance, που πραγματοποιείται στη καρδιά του χειμώνα για τρεις μέρες, με πάνω από 1000 χλμ. διαδρομών σε βουνά και δρόμους, πολλές φορές εκτός χάρτη,  φτάνοντας στα όρια τόσο τους αναβάτες όσο και τις μηχανές. Πιο ξεκούραστες και πιο καθημερινές, είναι οι τακτικές οργανωμένες βόλτες τους, μικρά ράλι και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μηχανή

Mηχανή

Η Λέσχη αριθμεί 600 μέλη με αντίστοιχες δίτροχες «γριούλες» που όμως, αντίθετα με το τι λέει η… ληξιαρχική τους πράξη, το λέει η καρδούλα τους.

Στο Alimos Classic Motorbike Sunday 2 της Κυριακής, ξεδιπλώνεται ολόκληρη η ιστορία της μοτοσικλέτας στη χώρα μας, με αντιπροσωπευτικά μοντέλα των μεγαλύτερων εργοστασίων, από πασίγνωστες BMW μέχρι τις σχετικά άγνωστες, στον μη ειδικό, Norton Commando. Και, φυσικά, εκείνα τα δίκυκλα που κάποιοι τα λένε «της πλάκας» αλλά που αποτελούν το αξιοπερίεργο και αξιόμαχο είδος μοτοσικλέτας.

Δείτε επίσης  To Renault 5 γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια -Έρχεται νέο αυτοκίνητο από το 2024

Mηχανή

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε: «Για δεύτερη χρόνια, αφιερώνουμε μια Κυριακή στην ιστορία της κλασικής μοτοσικλέτας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα κλασικά αυτοκίνητα. Τις 100 «μηχανές» της εκδήλωσης, και μόνο να τις ακούει κάποιος να «μαρσάρουν» τρομάζει, αν δεν έχει συνειδητοποιήσει πόση δύναμη κρύβουν μέσα τους αυτά τα σύμβολα ελευθερίας και τόλμης.»

Κονδύλης

«Τις θαυμάζω, τις παραδέχομαι, τις φοβάμαι» δηλώνει ο Νίκος Μαστοράκης «και ενώ δεν θυμάμαι να έχω ανέβει ποτέ σοβαρά σε δίκυκλο που… κινείται, τόσο αυτές όσο και οι easy riders, όπως τους είδαμε στις γνωστές αμερικάνικες ταινίες, μου προκαλούν δέος (αλλά χωρίς σοκ) και θαυμασμό για τη σχεδόν απίστευτη συμβίωση ανθρώπου-μηχανής, που δεν τη βλέπουμε σε άλλα μηχανοκίνητα.»
Και αυτή η Κυριακή για τον Άλιμο θα είναι μια ξένοιαστη φιέστα, με hard rock μουσική (όπου ο επισκέπτης θα ακούσει και όλους τους κλασικούς «ύμνους» που γράφτηκαν για μοτό) με ψητό καλαμπόκι, παγωτά και μπαλόνια να καλωσορίζουν τους επισκέπτες από τις 2: 00 μέχρι τις 7: 30.

Mαστοράκης

Mηχανές

Η είσοδος, βεβαίως, είναι ελεύθερη.

Πηγή: skai.gr

Πηγή