Έρχεται νέο πακέτο ενίσχυσης στην ηλεκτροκίνηση – Επιδότηση έως 9.500 ευρώ.

Έρχεται νέο πακέτο ενίσχυσης στην ηλεκτροκίνηση – Επιδότηση έως 9.500 ευρώ.

electric car shutterstock

Τι περιέχει ο δεύτερος, ακόμα πιο γενναιόδωρος κύκλος επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που ξεκινά τον Ιούνιο.

Σε μια περίοδο που η τιμή των καυσίμων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο – ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση.

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σχεδόν στη διπλάσια τιμή από τα συμβατικά και αυτό έρχεται να καλύψει, ο δεύτερος ακόμα πιο γενναιόδωρος κύκλος επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που ξεκινά τον Ιούνιο.

Η επιδότηση ανεβαίνει στις 8.000 ευρώ για την αγορά νέου ηλεκτρικού συν 1.000 ευρώ αν ταυτόχρονα αποσυρθεί το παλιό ρυπογόνο ΙΧ και άλλα 500 ευρώ αν κάποιος πάρει και φορτιστή για το σπίτι.

Επιδοτούνται επίσης τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τα τρίκυκλα με 3.000 ευρώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα με 800€ και η αγορά δεύτερης μπαταρίας με 300ευρώ.

Με αποκλειστική του δήλωση στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να εξετάσουν τον 2ο κύκλο του Κινούμαι Ηλεκτρικά.

«Στο νέο κύκλο ”Κινούμαι Ηλεκτρικά” επιδοτούμε με 9.000€ την αντικατάσταση ενός παλιού συμβατικού για να δώσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό.. για να μειώσουμε το κόστος αλλά και για το περιβάλλον

Οι καταναλωτές ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί με την ηλεκτροκίνηση κυρίως λόγω των λίγων σταθμών φόρτισης. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που στη χώρα μας πωλούνται πολύ λιγότερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – σε σχέση με το εξωτερικό.

«Είμαστε στις τελευταίες θέσεις των υπόλοιπων κρατών μελών της ΕΕ οι ταχυφορτιστές δεν υπάρχουν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου», δήλωσε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Κωνσταντίνος Κυράτσος

Δείτε επίσης  Eurogroup: Στοχευμένα μέτρα σε ευάλωτα νοικοκυριά και βιώσιμες επιχειρήσεις που εκτίθενται προσωρινά

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πάντως παραδίδονται πολύ γρηγορότερα από τα συμβατικά – σε λίγους μήνες, όταν ένα νέα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη για παράδειγμα, παραδίδεται σε έως και 18 μήνες.

Πηγή: skai.gr

Πηγή