Καταφύγιο αναζητούν οι κροίσοι της Γαλλίας – Πού επενδύουν τα χρήματα τους

Καταφύγιο αναζητούν οι κροίσοι της Γαλλίας – Πού επενδύουν τα χρήματα τους

Καταφύγιο αναζητούν οι κροίσοι της Γαλλίας – Πού επενδύουν τώρα τα family offices

Κόντρα στο ρεύμα των αγορών τα family offices της Γαλλίας, αναζητούν επενδυτική ασφάλεια

Μπορεί οι παγκόσμιες αγορές να βρίσκονται σε μια παρατεταμένη περίοδο ευφορίας, που παρά τις αναταράξεις, έχει οδηγήσει τους μεγάλους δείκτες της Δύσης σε ιστορικά υψηλά, αλλά οι πλουσιότεροι πολίτες της Γαλλίας κατευθύνουν ολοένα και περισσότερο τα οικογενειακά τους γραφεία (family offices) να επενδύσουν σε ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η διάθεσή τους για ιδιωτικό χρέος μειώνεται και για την κρυπτογράφηση παραμένει οριακή.

«Υπάρχει μεγάλη σύγκλιση μεταξύ των οικογενειακών γραφείων και των ιδιωτικών κεφαλαίων, επειδή η απόδοση είναι γενικά καλή και υπάρχει λιγότερη αστάθεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Frederick Crot, πρόεδρος του Association Francaise du Family Office, ή AFFO. «Οι οικογένειες θέλουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να αυξάνονται σταθερά, χωρίς αδικαιολόγητο κίνδυνο».

Διαβάστε επίσης: Αυστηρότεροι όροι για τη απόκτηση Golden Visa στην Ελλάδα

Τα οικογενειακά γραφεία είναι μια σχετικά νέα τάση στη Γαλλία και η AFFO – η οποία μετρά ως μέλη πλέον περισσότερους από 100 επαγγελματίες – βλέπει τεράστιες ευκαιρίες για επέκταση, ειδικά εκτός Παρισιού και μεταξύ των λεγόμενων κληρονόμων επόμενης γενιάς.

Η Γαλλία φιλοξενεί τον τιτάνα πολυτελείας Bernard Arnault, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο Couture-to-Campagne LVMH και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 201,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η πλουσιότερη γυναίκα, η κληρονόμος της L’Oreal SA, Francoise Bettencourt Meyers, είναι επίσης Γαλλίδα, όπως και οι αδελφοί Wertheimer πίσω από τη Chanel και τον Francois Pinault, οι οποίοι ξεκίνησαν την ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering SA.

Δείτε επίσης  Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας: Τι θα πληρώσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Σε αντίθεση με τις αυξανόμενες επενδύσεις σε ιδιωτικά κεφάλαια, το ενδιαφέρον για το ιδιωτικό χρέος μειώνεται καθώς τα επιτόκια δανεισμού φαίνεται ότι θα μειωθούν αργότερα φέτος, είπε ο Crot. Τα γαλλικά οικογενειακά γραφεία επίσης γενικά αποφεύγουν τα κρυπτονομίσματα ως μια περιοχή που είναι εγγενώς επικίνδυνη και λιγότερο κατανοητή.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Μετέφεραν χώμα από το σημείο σε ιδιωτικό οικόπεδο

Περιβαλλοντικές ανησυχίες

Ο τρόπος των επενδύσεων, ωστόσο, από τη νέα γενιά των family offices έχει αλλάξει. Ο γαλλικός οργανισμός υποστηρίζει ότι οι κληρονόμοι μιας οικογενειακής περιουσίας – η «NextGen» – επικεντρώνονται σε επενδύσεις με αντίκτυπο, ειδικά περιβαλλοντικό. Εργάζεται επίσης για να αυξήσει το προφίλ των οικογενειακών γραφείων ως πηγών κεφαλαίου για τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κατασκευή ημιαγωγών.

Διαβάστε επίσης: Σάλος στην Ισπανία με την αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες

«Υπάρχει ανάγκη για πολλά κεφάλαια στη Γαλλία και την ΕΕ σε αυτούς τους τομείς», είπε η Evelyne Brugere, εκτελεστική αντιπρόεδρος της AFFO, στη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι τα οικογενειακά γραφεία είναι πιθανές πηγές επειδή έχουν μετρητά, είναι μακροχρόνια και ορισμένοι θέλουν να έχουν αποτύπωμα.

Πηγή