Ανοιχτές ομιλίες από τους ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

ite

   Ο 2ος Κύκλος Ανοιχτών Ομιλιών από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, σε συνεργασία με το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), στον χώρο του, στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 14).

   Τον νέο αυτόν κύκλο ανοίγει ο Δρ. Δημήτρης Γραμμένος, ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, με το διαδραστικό εργαστήριο:

   «Δημιουργικότητα και Καινοτομία: οι τρεις όψεις του Νομίσματος»!

   Η δημιουργικότητα είναι βασικό προαπαιτούμενο για την παραγωγή καινοτομίας. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική ηγετική ικανότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και το «εργαλείο» που ανοίγει την πόρτα σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, επιτρέποντας σε έναν οργανισμό να διαφοροποιηθεί στον τομέα του και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, η δημιουργική σκέψη, από την οποία πηγάζει η δημιουργικότητα, θεωρείται πλέον θεμελιώδης δεξιότητα, απαραίτητη για την απασχολησιμότητα στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

   Το εργαστήριο αυτό προσφέρει μια βιωματική και παιγνιώδη εισαγωγή στη δημιουργική σκέψη και τη δημιουργικότητα και τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν στην πράξη, για την πυροδότηση πρωτότυπων ιδεών που οδηγούν στην καινοτομία. Βασικός στόχος είναι να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες και να τους βοηθήσει να εντάξουν σχετικές πρακτικές ιδέες και προσεγγίσεις στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική τους καθημερινότητα.

   Το ΙΤΕ, όπως επισημάνθηκε σε ανακοίνωση, στοχεύει στην προσέγγιση του κοινού και τη γνωριμία του με τους ερευνητές και το επάγγελμά τους, την καθημερινή τους ενασχόληση και την προσφορά τους στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας. Οι ομιλίες θα εστιάζουν σε σύγχρονα θέματα και προβλήματα και θα είναι διαδραστικές, με δυνατότητα ερωτήσεων και αλληλεπίδραση με το κοινό.

Δείτε επίσης  Η «Ψυχή» έχει βάσανα και τελικά μπορεί να... πεθάνει - Η NASA ακύρωσε την αποστολή της σε μεγάλο μεταλλικό αστεροειδή

   Θα ακολουθήσουν οκτώ ακόμη συναντήσεις με τον κόσμο του Ηρακλείου, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, στον ίδιο χώρο, μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Πηγή: skai.gr

Πηγή