Με μεικτά πρόσημα το κλείσιμο της Wall Street

me meikta prosima kleisimo wall street

Με οριακή άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη Dow Jones και S&P 500, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στην έκθεση για την αγορά εργασίας.

O δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,47% στις 31.657 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,30% στις 3.966 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,26% στις 11.785 μονάδες.

ο S&P κατάφερε να ανακάμψει στα τελευταία στάδια των συναλλαγών, αφού έφτασε στο χαμηλό των 3.903,65, κοντά σε αυτό που ορισμένοι αναλυτές βλέπουν ως ισχυρό επίπεδο στήριξης για τις μετοχές.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο σε χαμηλό δύο μηνών την περασμένη εβδομάδα, όπως επίσης και οι απολύσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο, δίνοντας στη Fed ένα μαξιλάρι για να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters βλέπουν αύξηση θέσεων εργασίας κατά 300.000.

«Βαρίδι» στον τομέα της τεχνολογίας ήταν οι κατασκευαστές τσιπ καθώς ο δείκτης ημιαγωγών της Φιλαδέλφειας έπεσε, με αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών της Nvidia και την πτώση της Advanced Micro Devices μετά την απαγόρευση εξαγωγών σε ορισμένα κορυφαία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Τέλος, οι επενδυτές «βλέπουν» 73,1% πιθανότητα για τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και αναμένουν ότι θα κορυφωθούν περίπου στο 3,993% τον Μάρτιο του 2023. 

Πηγή

Δείτε επίσης  Πέθανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς