Β. Κικίλιας: Οι Γάλλοι επιλέγουν φέτος Αθήνα, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα

Β. Κικίλιας: Οι Γάλλοι επιλέγουν φέτος Αθήνα, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα

b kikilias oi galloi epilegoun fetos athina kriti ko rodo kerkura

«Η Αθήνα, η οποία δοκιμάστηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και μέσα σε ένα ευμετάβλητο παγκόσμιο περιβάλλον, δείχνει τη δυναμική της και μια βόλτα στο κέντρο στο εμπορικό τρίγωνο αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι οι επισκέπτες επέστρεψαν» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικιλιας, επισημαίνοντας ότι σε αυτήν την ανάκαμψη σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι «πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε την τουριστική σεζόν νωρίτερα από ποτέ».  

Μιλώντας στον «RealFm 97,8», σημείωσε πως η έναρξη των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στις 7 Μαρτίου, η αύξηση της κρουαζιέρας, με τον Πειραιά ως homeport, φέρνει τους επιβάτες στην Αθήνα και συντελεί στο να αυξηθούν οι τουριστικές ροές, δημιουργώντας έσοδα για την οικονομία της πόλης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως η γερμανική Condor, σήμερα 18 Απριλίου, εγκαινίασε τις πτήσεις, από Ντίσελντορφ και Λειψία, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι «η απόφαση της Condor να επιλέξει το αεροδρόμιο της Αθήνας αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική πρωτεύουσα ως προορισμό, αλλά και στη δυναμική που αναπτύσσει η γερμανική αγορά».

Παράλληλα, επισήμανε πως αντίστοιχη εικόνα αυξημένης τουριστικής κίνησης αποτυπώνεται και στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσμα, όπως είπε, και της πετυχημένης καμπάνιας #greekend, που έγινε από το υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας επίσης δήλωσε ότι η συνεργασία της Aegean με την TUI Γαλλίας είναι σημαντική για τη γαλλική αγορά και, σύμφωνα με τις τάσεις που καταγράφει η εταιρεία TUI France, η Ελλάδα είναι η πρώτη σε πωλήσεις στις προ-κρατήσεις για το 2022 από όλους τους προορισμούς, οι κρατήσεις φέτος έχουν αυξηθεί με τριψήφιους ρυθμούς σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2021 και οι τοπ προορισμοί στην Ελλάδα για τους Γάλλους είναι η Αθήνα, η Κρήτη, η Κως, η Ρόδος και η Κέρκυρα.  

Δείτε επίσης  ΟΤΕ: Δάνειο 150 εκατ. ευρώ από τον μηχανισμό του Ταμείου Ανάκαμψης

Αναφορικά με τη στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ο κ. Κικίλιας είπε πως «στόχος μας είναι να έρθουν όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα που θα στηρίξουν την ελληνική οικογένεια και γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε σε επισκέπτες με υψηλές δαπάνες από όλες τις αγορές, δίνοντας έμφαση στις ΗΠΑ».

«Η προβολή των λιγότερο δημοφιλών προορισμών γίνεται και θα ενταθεί» είπε ο κ. Κικίλιας, φέροντας ως παραδείγματα τη Λήμνο και τα Σύβοτα, όπου θα εγκαινιαστούν τις επόμενες ημέρες ξενοδοχεία αθλητικού τουρισμού, και τη Σκιάθο, η οποία συνδέεται απευθείας με γαλλικές αερογραμμές, ενώ σημείωσε ότι και η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό ολόκληρο τον χρόνο.

Πηγή