Αυτές είναι οι 5+1 πιο εντυπωσιακές σκάλες στον κόσμο

Αυτές είναι οι 5+1 πιο εντυπωσιακές σκάλες στον κόσμο

Chand Baori

Ο  κόσμος  είναι γεμάτος εντυπωσιακά αξιοθέατα… Κάποια μάλιστα από αυτά εκτός από την εμπειρία της επίσκεψης προσφέρουν και… άσκηση ταυτόχρονα όπως οι επιβλητικές σκάλες σε διάφορα μέρη του κόσμου που βρήκαμε εδώ, οι οποίες είναι πραγματικά πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Ας δούμε τη λίστα με τις 6 πιο εντυπωσιακές σκάλες του κόσμου που αν ποτέ βρεθείτε μπροστά τους, έχετε τη φυσική κατάσταση και δεν φοβάστε τα ύψη, τότε είναι εμπειρία ζωής να τις ανεβείτε αλλά εμπειρία ζωής είναι ακόμα και να δείτε από κοντά αυτά τα αρχιτεκτονικά θαύματα!

Υπάρχουν πολλές και εντυπωσιακές στον κόσμο -και η χώρα μας έχει- αλλά εδώ επιλέξαμε 6 από τις πιο επιβλητικές που μπορεί να δει κάποιος!

6. Τζαϊπούρ, Ρατζαστάν, Ινδία

Στην Ινδία οι σκάλες είναι το σημείο συγκέντρωσης για να αποφύγεις τη ζέστη και οι συγκεκριμένες σκάλες θυμίζουν περισσότερο έργο τέχνης. Είναι οι διάσημες σάλες στο Chand Baori στη Τζαϊπούρ στο Ρατζαστάν της Ινδίας. Το Chand Baori χτίστηκε από τον βασιλιά Chanda της δυναστείας Nikumbha μεταξύ 800 και 900 μ.Χ.

Rajasthan, Ινδία
Rajasthan, Ινδία, σκάλες

5. Tiger and Turtle, Γερμανία

Αυτές οι μεταλλικές σκάλες είναι μια καλλιτεχνική κατασκευή που είναι εμπνευσμένη από τα τρενάκια του λούνα παρκ. Διαφορετικά είναι γνωστό και ως ή Magic Mountain, ορόσημο στο Angerpark όπου βρίσκεται  και χτίστηκε το 2011. Σχεδιάστηκε από τους Ulrich Genth και Heike Mutter. Μοιάζει με ρόλερ κόστερ, αλλά είναι ένας διάδρομος με σκάλες.

Tiger and Turtle, Γερμανία

4. Angkor Wat, Καμπότζη

Αυτά τα σκαλιά για να ανέβει κανείς στον αρχαίο ναό είναι τόσο απότομα και ψηλά που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε να προσέχει πολύ και μάλλον να χρησιμοποιεί και τα χέρια του. Το Angkor Wat, είναι το ορόσημο της Καμπότζης, ο ψηλότερος ναός και συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες που αναρριχούνται στο Angkor Wat.

Δείτε επίσης  Τζουμέρκα: Ταξίδι στις ελληνικές «Άλπεις» – Κάνουμε στάση σε 3 παραδοσιακούς οικισμούς τους!
Angkor Wat, Καμπότζη
Angkor Wat, Καμπότζη, σκάλα

3. Tianmen Mountain, National Park, Zhangjiajie, Κίνα

Λέγεται ότι η γεωγραφία της Pandora, από το Avatar είναι εμπνευσμένη από τις σκάλες που περιβάλλουν αυτό το βουνό. Ο στριφογυριστός δρόμος του εθνικού πάρκου των βουνών Tianmen (Zhangjiajie) στην βορειοδυτική επαρχία Χουνάν της Κίνας μοιάζει να φτάνει τα σύννεφα… Το ίδιο και η σκάλα Heavenly Door που οδηγεί σε αυτόν, ένα διάσημο τουριστικό σημείο.

Tianmen Mountain, Κίνα
Tianmen Mountain, Κίνα, σκάλα
Tianmen Mountain, Κίνα, γυάλινη σκάλα
Tianmen Mountain, Κίνα, κόσμος ανεβαίνει την σκάλα

2. San Juan de Gaztelugatxe, Ισπανία

Εάν θέλετε να επισκεφτείτε το μικρό νησί στη Χώρα των Βάσκων με το εκκλησάκι San Juan Gaztelugatxe -αφιερωμένο στον Ιωάννη τον Βαπτιστή θα πρέπει να περάσετε από αυτό το μονοπάτι με τις σκάλες. Σύμφωνα με την παράδοση αν καταφέρεις να φτάσεις στο νησί, πρέπει να χτυπήσεις την καμπάνα της εκκλησίας 3 φορές.

San Juan de Gaztelugatxe, Ισπανία
San Juan de Gaztelugatxe, Ισπανία, εκκλησία

1. Montagne de Bueren, Li;egh Βέλγιο

Η σκάλα Montagne de Bueren στη Λιέγη έχει 374 σκαλοπάτια και χτίστηκε το 1881 και από την κορυφή η θέα στην πόλη και στον ποταμό Meuse είναι μοναδική.

Montagne de Bueren, Βέλγιο
Montagne de Bueren, Βέλγιο, σκάλα

Δείτε επίσης

Πηγή