Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ: Η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει το τέλος του μνημονίου

Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ: Η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει το τέλος του μνημονίου

adonis ape

«Εξαιρετικά καλό νέο» χαρακτήρισε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» εξήγησε ότι η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει το τέλος του μνημονίου.

«Όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση ήμασταν 6 σκαλοπάτια μακριά και έχουμε καλύψει τα 5 για να λήξει η περιπέτεια που ξεκίνησε από το Καστελόριζο το 2010. Ενώ έχουμε πόλεμο, αυξημένο πληθωρισμό και αναγκαστικά μικρότερη πρόβλεψη ανάπτυξης λόγω του πολέμου, ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης λέει ότι όχι μόνο πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία θα αντέξει, αλλά θα πάει ακόμα καλύτερα και από το αναμενόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφερασε την ικανοποίησή του για τις τιμές του οβελία, αλλά και των καυσίμων, σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα των αυστηρών ελέγχων που έγιναν στην αγορά.

«Από την πρώτη μέρα που άρχισε η ιστορία με το κατσίκι και το αρνί και ακουγόταν ότι οι τιμές τους θα φτάσουν τα 16 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ένας από τους κρίκους ήταν εκτεταμένοι έλεγχοι για το θέμα των παράλληλων παράνομων εξαγωγών προς άλλες χώρες. Μάλιστα, τη Δευτέρα όλη η ομάδα της ΔΙΜΕΑ ήταν στα λιμάνια της χώρας για αυτόν τον λόγο με στόχο να υπάρχει επάρκεια στην ελληνική αγορά για να πέσουν οι τιμές.Έτσι, σήμερα οι τιμές παίρνουν τη φυσιολογική τους ροπή», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης. 

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει να στείλει σε όλη την αγορά τα σωστά μηνύματα ότι τώρα δεν είναι ώρα να βγάλουν υπερκέρδη.

Δείτε επίσης  Επιστολή στα κράτη-μέλη για το ενεργειακό από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης, δήλωσε «ευτυχής» διότι σε συνεργασία με τους βενζινοπώλες και τους μεταφορείς το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε σωστά τη σχετική Υπουργική Απόφαση για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι. «Και είμαι υπερήφανος γιατί αυτή τη στιγμή οι τιμές στα πρατήρια ακολουθούν τις διεθνείς τιμές. Ανέβηκαν οι τιμές του βαρελιού κατά 7% και για αυτό ανέβηκε και λίγο η τιμή στην αντλία», διευκρίνισε. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τόνισε ότι τα συνεργεία ακόμα και σήμερα διενεργούν ελέγχους ακόμα και στις εθνικές οδούς και αν κάποιος έχει βάλει καπέλο μεγαλύτερο από αυτό που επιτρέπει ο νόμος, θα φάει πρόστιμο. «Με τη διάταξη που ψηφίσαμε πλέον με τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια θα δημοσιοποιούμε και την επωνυμία και τη διεύθυνση του καταστήματος», υπογράμμισε. 

Σχετικά με τις τιμές της ενέργειας, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός στο φόρουμ των Δελφών είπε ότι θεωρεί το ρεύμα το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην ακρίβεια για τη χώρα και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στην Ευρώπη «να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να πετύχουμε ευρωπαϊκή λύση. Αν δεν βρεθεί, η Ελλάδα θα προχωρήσει μόνη της. Ο κόσμος υποφέρει με το ρεύμα». 

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή