ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 3.300 ευρώ για την μη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού και 70.500 ευρώ για παρεμπόριο

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 3.300 ευρώ για την μη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού και 70.500 ευρώ για παρεμπόριο

euro ape

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300 ευρώ επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ πρόστιμα συνολικού ύψους 70.500 ευρώ βεβαιώθηκαν για παρεμπόριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 20 Μαρτίου 2022 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) 130 έλεγχοι σε καταστήματα – επιχειρήσεις και 402 έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300 ευρώ για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων και πιο συγκεκριμένα για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων και κανόνων λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται, ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

– Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 η υπηρεσία επέβαλε και μια ακόμα αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κομμωτήριο – υπηρεσίες ομορφιάς για μη ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος plexiglass.

– Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, η υπηρεσία επέβαλε και μια ακόμα αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κατάστημα ονυχοπροσθετικής και εφαρμογής προϊοντων – χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων ονυχοπροσθετικής, για μη ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος plexiglass.

Παρεμπόριο

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας, σημειώνεται ότι:

Κατά το χρονικό διάστημα από 14.03.2022 έως και 20.03.2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 206 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 70.500 ευρώ, για παραβάσεις σχετικά με τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS) και για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

Δείτε επίσης  EKT: Ιστορική στροφή με αυξήσεις επιτοκίων μετά από 11 χρόνια «φθηνού χρήματος»

Κατασχέθηκαν 7.446 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop). 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή