Δριμύ ψύχος στη χώρα – Που έδειξε το θερμόμετρο -27.8 βαθμούς Κελσίου!

Δριμύ ψύχος στη χώρα – Που έδειξε το θερμόμετρο -27.8 βαθμούς Κελσίου!

κακοκαιρία χι΄'ονια

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του, σε πολλές περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Χιόνια και τσουχτερό κρύο, συνθέτουν το σκηνικό παραμονές των Χριστουγέννων…

Συνεχίζεται το δριμύ ψύχος στα ορεινά σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με το meteo.gr στους -11.6 βαθμούς Κελσίου καταγράφεται η ελάχιστη θερμοκρασία στο Βώλακα Νευροκοπίου.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή της ελάχιστης θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καθώς και οι τιμές της σε επιλεγμένους σταθμούς. Η χαμηλότερη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στο ορεινό καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-11.8 βαθμοί Κελσίου) ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στο Βώλακα Νευροκοπίου (-11.6), στη Βλάστη Κοζάνης (-10.5), στα Γρεβενά (-9.7), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,4), και στο Χ/Κ Παρνασού, Κελάρια (-9.1).

Δριμύ ψύχος στη χώρα - Που έδειξε το θερμόμετρο -27.8 βαθμούς Κελσίου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δολίνη Βαθυστάλου Παρνασσού το θερμόμετρο στις 09:00 έδειξε -27.8 βαθμούς Κελσίου. Oι δολίνες είναι φυσικοί σχηματισμοί που προκύπτουν σε υψίπεδα και γενικότερα σε οροσειρές λόγω της καταβύθισης του εδάφους. Έχουν συνήθως μικρή έκταση και περικλείονται από υψηλότερες ράχες, που τις απομονώνουν από την ευρύτερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Έτσι, χαρακτηρίζονται από μακρές περιόδους παγετού και από ακραίες τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή meteo.gr

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή

Δείτε επίσης  Το αστρονομικό ποσό που έφτασαν οι απώλειες του Heathrow από την πανδημία