Το υπέροχο χωριό που είναι «φωλιασμένο» στους πρόποδες του Παρνασσού – Γνωρίστε το μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες

Το υπέροχο χωριό που είναι «φωλιασμένο» στους πρόποδες του Παρνασσού – Γνωρίστε το μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες

Χρισσό Φωκίδας

Είναι ένα χωριό «φωλιασμένο» στους πρόποδες του Παρνασσού, αλλά µε το βλέμμα του στραμμένο στη θάλασσα! Βρίσκεται στη Φωκίδα, µόλις 10′ από τους Δελφούς (6 χιλιόμετρα), 15 χλµ. από την Αράχωβα και 8 χλµ. από την Ιτέα, και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του. Ο λόγος για το όμορφο Χρισσό.

Το χωριό είναι αμφιθεατρικά χτισµένο στους πρόποδες του Παρνασσού και της Γκιώνας και λόγω της τοποθεσίας του έχει εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τον Ελαιώνα της Άµφισσας.

Μόλις φτάνουμε στο όμορφο χωριό κατηφορίζουμε στο κεντρικό καλντερίμι και φτάνουμε μέχρι τη γραφική πλατεία µε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και τα τρεχούμενα νερά, πίνουμε το καφεδάκι μας στα παρακείμενα καφενεία και δοκιμάζουμε αυθεντικά ελληνικά πιάτα στα ταβερνάκια.

Τip: Στο Χρισσό θα βρείτε και το Εθνικό – Λαογραφικό Μουσείο µε µεγάλη συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές, σπάνιες γκραβούρες, κεντήµατα και όπλα του 1821.

Διαβάστε ακόμα:  Πελοπόννησος: Το άγνωστο χωριό της Αρκαδίας που όμως είναι στολίδι της περιοχής!

Εκτός από το υπέροχο αυτό χωριό, σας έχουμε ακόμα 10 λόγους που θα σας πείσουν να επισκεφθείτε τη Φωκίδα στο επόμενο ταξίδι σας!

Κάντε μια βόλτα και γνωρίστε το χωριό μέσα από τις πολλές και εντυπωσιακές εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικό φακός της Ελεάννας Κουρκουλοπούλο και το worldvibesbyeleanna!

Φωτογραφικό ταξίδι στο χωριό

Χρισσό Φωκίδας σκαλιά
Χρισσό Φωκίδας σκαλιά στο κέντρο
Χρισσό Φωκίδας
Χρισσό Φωκίδας κτληρια
Χρισσό Φωκίδας, όμορφα κτήρια
Χρισσό Φωκίδας μουσείο
Χρισσό Φωκίδας δρόμος
Χρισσό Φωκίδας γενική
Χρισσό Φωκίδας δρομάκι
Χρισσό Φωκίδας παλιό κτήριο
Χρισσό Φωκίδας drone
Χρισσό Φωκίδας πέτρινες βρύσες
Χρισσό Φωκίδας βρύσες
Χρισσό Φωκίδας, ρολόι
Χωριό Χρισσό Φωκίδας
Χρισσό Φωκίδας παλιά κτήρια

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο χωριό πριν την επιβολή των… απανωτών lockdown εκτός από τη βόλτα και τις ομορφιές του χωριού που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός, ανακαλύψαμε έναν υπέροχο ξενώνα για την διαμονή σας όταν η κατάσταση αλλάξει αλλά και μια εξαιρετική πρόταση για φαγητό!

Δείτε επίσης  Ryanair – προσφορά express: Ταξίδια στο εξωτερικό από €24,99 με επιστροφή!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

– Advertisement –

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή