Είστε ζευγάρι και βλέπετε διαφορετικά την ακαταστασία; 4 tips των ειδικών για να συνυπάρξετε

Πώς θα βρείτε τη μέση λύση

Ένα πολύ κλασικό πρόβλημα ανάμεσα στα ζευγάρια που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί, είναι ότι βλέπουν με πολύ διαφορετικό τρόπο την καθαριότητα και την ακαταστασία μέσα στο σπίτι και αυτό πυροδοτεί συχνούς καυγάδες.

Αυτός που είναι πιο εμμονικός με την καθαριότητα, καταλήγει να εκνευρίζεται με την ακαταστασία και ο άλλος θυμώνει επειδή δεν είναι προτεραιότητα για τον ίδιο. Επειδή όμως υπάρχει λύση σε κάθε πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό και να βρούμε λύσεις από κοινού, προκειμένου οι δουλειές του σπιτιού να μην γίνονται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Κάντε ερωτήσεις μεταξύ σας

Αν δεν ρωτήσεις, δεν θα μάθεις. Επίσης, αν κρίνεις και δίνεις συνέχεια συμβουλές, δεν θα πετύχεις ποτέ τον στόχο σου. Το ζητούμενο είναι να ανακαλύψει ο ένας την οπτική του άλλου, γιατί είναι τόσο σημαντική η καθαριότητα ή η ακαταστασία και τι πυροδοτείται μέσα τους όταν ξεκινά καυγάς για αυτό το θέμα. Μπορεί να προκύψουν πολλές πληροφορίες από αυτή την κουβέντα.

Γίνε συγκεκριμένη με τις προσδοκίες σου

Είναι άλλο να φωνάζεις και να είσαι επικριτική και άλλο να γίνεσαι συγκεκριμένη με αυτά που θέλεις. Μπορείτε να συζητήσετε για το τι θεωρεί ο καθένας καθαριότητα, ποια πράγματα δεν αντέχετε με τίποτα και πώς μπορεί να βρεθεί η μέση λύση.

pexels anastasia shuraeva 5495067

Pexels/Anastasia Shuraeva

Απόφυγε τις δουλειές που μισείς

Αν υπάρχει κάτι που δεν αντέχεις να κάνεις αλλά το επωμίζεσαι, είναι λογικό να θυμώνεις. Μοιραστείτε τις δουλειές και απόφυγε το σιδέρωμα (όπως εγώ ας πούμε). Έτσι, θα σου είναι πιο ευχάριστη διαδικασία. Φτάνει βέβαια να βρείτε ένα πρόγραμμα που να βολεύει και τους δύο ή το τι θα κάνει ο καθένας μέσα στο σπίτι.

Δείτε επίσης  Από τη σεξουαλική απελευθέρωση στον φόβο: Πώς το sex negativity έγινε η νέα κανονικότητα

Πες και κανένα ευχαριστώ

Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο ότι θα κάνει κάθε μέρα δουλειές. Όταν κάποιος ζει μόνος του, κάνει τις δουλειές όπως και όποτε του αρέσει. Όταν μιλάμε για ένα ζευγάρι, είναι λογικό να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Είναι καλό να λένε και οι δύο ευχαριστώ επειδή ο ένας μαγείρεψε και ο άλλος έπλυνε τα πιάτα και τις κατσαρόλες. Καλό κάνει και στη σχέση.

Πηγή