Εορταστική περίοδος: Πάνω από 7.000 έλεγχοι στην αγορά – Στην Βαρβάκειο ο Γ. Πατούλης

Εορταστική περίοδος: Πάνω από 7.000 έλεγχοι στην αγορά – Στην Βαρβάκειο ο Γ. Πατούλης

eortastiki periodos pano 7000 elegxoi stin agora stin barbakeio g patoulis

Περίπου 7.000 ελέγχους έκαναν στην αγορά οι αρμόδιες  γενικές διευθύνσεις της Περιφέρειας κατά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.  

Παράλληλα, σήμερα το πρωί, τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων, αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενόψει του Πάσχα.

Τον κ. Πατούλη συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του συνομιλώντας με τον αντιπρόεδρο Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέα Νιώτη, αλλά και με καταναλωτές που πραγματοποιούσαν τις αγορές τους, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση στην αγορά.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με εντολή του περιφερειάρχη, οι έλεγχοι διενεργούνται σε τακτικό επίπεδο όλη τη διάρκεια της σαρακοστής και εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει του Πάσχα. Συνολικά από τις γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Μέριμνας και Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής -Αλιείας, κατά την περίοδο της σαρακοστής  μέχρι και χθες Τετάρτη  20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 6.966 έλεγχοι.

Σε ένα ποσοστό περίπου 22% έγιναν συστάσεις, σε 6 περιπτώσεις στη Γ. Δ. Υγείας  διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ σε 7 περιπτώσεις ελέγχων   προϊόντων κρέατος κατασχέθηκαν 1591,6kg κιλά προϊόντων.  Επίσης κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν μεμονωμένες παραβάσεις μικρής κλίμακας που αφορούσαν κυρίως παράνομες ελληνοποιήσεις και κακή συντήρηση προϊόντων. Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες σε όλες της Περιφερειακές ενότητες θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα τους εντατικούς ελέγχους στην αγορά. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Η καρδιά της αγοράς, αυτές τις ημέρες, χτυπά εδώ στη Βαρβάκειο. Με απόλυτη προτεραιότητα, την προστασία του καταναλωτικού κοινού αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί, διασφαλίζει ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι είναι ασφαλή και ποιοτικά. Κατά την επίσκεψή μας εδώ στη Βαρβάκειο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια ποιοτικών αγαθών. Επίσης, και οι τιμές, αν και ελαφρώς αυξημένες συγκριτικά με πέρσι, είναι ικανοποιητικές και ασφαλώς πιο ελκυστικές από άλλα σημεία.  Με την ευκαιρία θα ήθελα να προσκαλέσω, όσους συμπολίτες μας θα γιορτάσουν το Πάσχα στην Αττική μας, αλλά και όσους δεν μπορούν να συμπληρώσουν το πασχαλινό τους τραπέζι, να έρθουν στο μεγάλο πασχαλινό οικογενειακό τραπέζι που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττική στο Πάρκο Τρίτση, ώστε αυτή την Άγια μέρα κανείς να μην μείνει μόνος του και όλοι μαζί ομόψυχα να γιορτάσουμε παραδοσιακά».  

Δείτε επίσης  ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιστρατεύει και την Εθνική Άμυνα σε σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τους ελέγχους στον κεντρικό τομέα επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες ο ελεγκτικός μηχανισμός διενήργησε περίπου 900 ελέγχους και καταγράφηκαν μικρής έκτασης παραβάσεις για ελλιπείς συνθήκες συντήρησης των προϊόντων, παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά  και παραπλάνηση των καταναλωτών για πώληση κατεψυγμένων προϊόντων ως φρέσκα. 

Τέλος, ο αντιπρόεδρος των Κρεοπωλών Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την επίσκεψη και τη διαχρονική συμπαράστασή του, επισημαίνοντας ότι η κίνηση στη Βαρβάκειο είναι ικανοποιητική, με επάρκεια προϊόντων αλλά και ανταγωνιστικές τιμές.  

Περίπου 7.000 οι έλεγχοι των αρμόδιων  Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας κατά την εορταστική περίοδο 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διευθύνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας από τους ελέγχους όλων των Περιφερειακών Τομέων των Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής το διάστημα από την έναρξη της Σαρακοστής έως και τη Μ. Τετάρτη 20/04/2022, πραγματοποιήθηκαν 5781 έλεγχοι. Οι έλεγχοι αφορούν σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, μαζικής εστίασης, αρτοποιία,  κρεοπωλεία,  Επιχειρήσεις Παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (κομμωτήρια, κουρεία, περιποίησης άκρων κλπ), Έλεγχοι τήρησης μέτρων Covid-19, Έλεγχοι τήρησης αντικαπνιστικής νομοθεσίας, κ.α. Σε 1294 περιπτώσεις έγιναν συστάσεις και σε 6 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας από τις 28-03-2022 έως τις 20-04-2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1195 έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης, λαϊκές αγορές, εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης και σε εξαγωγές τροφίμων. Επίσης στα σφαγεία της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι. Έγιναν 7 κατασχέσεις 1591,6kg (κρέατα & προϊόντα κρέατος), 1 κατάσχεση 18,8 kg (φυτικής προέλευσης) και 173 συστάσεις συμμόρφωσης.

Δείτε επίσης  Στη Νορβηγία 20 από τους ανθρώπους που διέσωσε το Ocean Viking

Πηγή