Οι τραπεζίτες δεν έκαμψαν το ηθικό της Wall Street

oi trapezites ekampsan ithiko wall street

Οι αμερικανικές μετοχές συνέχισαν το ράλι τους, παρά το γεγονός ότι οι traders είχαν στραμμένο το βλέμμα στο Τζάκσον Χόουλ, όπου μία σειρά από τραπεζίτες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον πληθωρισμό και άφησαν να εννοηθεί ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται για πολύ ακόμη.

Τα «γερακίσια» σχόλια των υπερμάχων της αυστηρης νομισματικής πολιτικής δεν πτόησαν τους επενδυτές, που περιμένουν εξάλλου τα όσα θα πει σήμερα, Παρασκευή, ο Τζερόμ Πάουελ. Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει «καμπανάκια» από τον διοικητή της Federal Reserve και επομένως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ένα αρνητικό σοκ στην αγορά, σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg. 

Ρόλο πρωταγωνιστή στη συνεδρίαση της Πέμπτης είχαν κολοσοί τεχνολογίας, όπως οι Apple και Amazon, με τις μετοχές τους να κάνουν άλμα. Οι προβολείς έπεσαν και στην Tesla, καθώς πραγματοποιήθηκε το stock split. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο δείκτης Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της αμερικανικής αγοράς έκλεισε με άνοδο 322,55 μονάδων (+0,98%), στις 33.291,78 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 207,74 μονάδων (+1,67%), στις 12.639,27 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός της αμερικανικής αγοράς, έκλεισε με άνοδο 58,35 μονάδων (+1,41%), στις 4.199,12 μονάδες.

naftemporiki.gr 

Πηγή

Δείτε επίσης  ΟΤΕ: Δάνειο 150 εκατ. ευρώ από τον μηχανισμό του Ταμείου Ανάκαμψης