Ζελένσκι: Οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τη Ρωσία θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα

Ζελένσκι: Οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τη Ρωσία θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα

zelenskyy1 2

Οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τη Ρωσία θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Suspilne, ενώ συνεχίζεται για 26η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να δεχτεί κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας. Θα πρέπει πρώτα να μας καταστρέψουν όλους, μόνο τότε θα τηρηθούν τα τελεσίγραφά τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«”Εμείς (οι Ρώσοι) απευθύνουμε τελεσίγραφο, ιδού όλα τα σημεία, τηρήστε τα και κατόπιν θα σταματήσουμε τον πόλεμο”: δεν είναι σωστό, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι «ο λαός είναι ενωμένος».

Η Μόσχα θα ήθελε για παράδειγμα να παραδοθούν οι πόλεις του Χαρκόβου, της Μαριούπολης ή του Κιέβου, της πρωτεύουσας, εξήγησε ο Ζελένσκι. Όμως «ούτε οι κάτοικοι του Χαρκόβου, ούτε εκείνοι της Μαριούπολης ή του Κιέβου, ούτε εδώ ο ίδιος, ο πρόεδρος, δεν μπορούμε να το κάνουμε», υπογράμμισε. «Και το βλέπουμε στις κατεχόμενες πόλεις της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ (…) οι άνθρωποι αντιστέκονται. (Οι Ρώσοι) υψώνουν μια σημαία, οι άνθρωποι την βγάζουν», συνέχισε.

«Τι θέλετε; Καταστρέψτε μας όλους. Για αυτό απαντώ: δεν θα μπορέσουμε να υπακούσουμε σ’ αυτό το τελεσίγραφο παρά μόνο αν δεν θα είμαστε πλέον εδώ», κατέληξε.

Πηγή

Δείτε επίσης  Πούτιν: Χονδροειδή προπαγάνδα ότι βομβαρδίζουμε μεγάλες πόλεις – Διάλογος μόνο αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας