Ζελένσκι: Τουλάχιστον 5 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Ζελένσκι: Τουλάχιστον 5 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στον πύργο τηλεπικοινωνιών

zelenskyy2

Στον βομβαρδισμό του πάρκου – μνημείου Μπάμπι Γιαρ στο Κίεβο, πριν μερικές ώρες, αναφέρεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω μηνύματός του του «προς όλους».

Πρόκειται για τον βομβαρδισμό που μετέδωσαν προ ολίγου ουκρανικά και δυτικά ΜΜΕ, ο οποίος φέρεται να είχε ως στόχο τον «Πύργο των Τηλεπικοινωνιών» της πόλης.

Όπως γράφει στην ανάρτηση του ο κ. Ζελένσκι: «Προς όλο τον κόσμο: Ποιο είναι το νόημα του να λέμε “ποτέ ξανά” για 80 χρόνια, αν ο κόσμος σιωπά όταν μία βόμβα πέφτει στο Μπάμπι Γιαρ; Τουλάχιστον 5 οι νεκροί (σ.σ. στην έκρηξη αυτή). Η ιστορία επαναλαμβάνεται».

To Μπάμπι Γιάρ (Babi Yar) είναι το όνομα τοποθεσίας στο Βορειοδυτικό άκρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, η οποία είναι ιστορικά συνδεδεμένη με εκτελέσεις, κυρίως Εβραίων Σοβιετικών πολιτών κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής της χώρας.

Οργή στην ουκρανική κυβέρνηση

Και οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν, αργότερα, πως πέντε άτομα σκοτώθηκαν στη ρωσική επίθεση αυτή.

Δείτε επίσης  Ρωσία: Στις 19 Ιανουαρίου ο πρώτος διαστημικός περίπατος του 2022

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, μάλιστα, αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ.

«Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ» ανέφερε στο Twitter. «Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι».

Πηγή