Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για ενδεχόμενη αεροπορική επίθεση στην Αγία Σοφία στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για ενδεχόμενη αεροπορική επίθεση στην Αγία Σοφία στο Κίεβο

st sofia kiev

Επείγουσα έκκληση του VRCiRO ( μέλoς του Παν-Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων) σχετικά με το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης στη “Σοφία Κιέβσκα” τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, δημοσιοποίησε η Μητρόπολη Κιέβου για επίθεση σε ναό της πόλης.
«Λάβαμε πολύ ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα αεροπορικής επίθεσης σε ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα της Ουκρανίας, το πνευματικό ιερό – τη Σοφία του Κιέβου. Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε μόνοι μας για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, βλέπουμε βάρβαρους βομβαρδισμούς από ρωσικά στρατεύματα κατοικημένων περιοχών ουκρανικών πόλεων. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Σοβιετικοί σαμποτέρ ανατίναξαν ένα άλλο ιερό, τον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας Pechersk. Δεν θα ήταν απίστευτο να πιστέψουμε ότι το παραμορφωμένο μυαλό του επιτιθέμενου είναι ικανό να διαπράξει άλλο ένα τέτοιο έγκλημα» τονίζεται.
Επισημαίνεται ότι «Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Αγία Σοφία λόγω τεχνικών ελαττωμάτων όπλων. Κάθε μέρα αυτοί οι πύραυλοι πετούν προς το Κίεβο και καθένας από αυτούς μπορεί να χτυπήσει παγκοσμίου φήμης ιερά, αν όχι επίτηδες, λόγω ελαττωμάτων ή λαθών. Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία της Ρωσίας να σταματήσει άμεσα την εκτόξευση ρουκετών! Προτρέπουμε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να χρησιμοποιήσουν αμέσως όλα τα δυνατά μέσα για να επηρεάσουν τη ρωσική ηγεσία ώστε να απόσχει από εγκληματικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας ειδικότερα, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου. Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά σθεναρά την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και απαιτούμε την άμεση παύση της».

Ειδήσεις σήμερα:

«Το Χάρκοβο καταστράφηκε, φοβάμαι για τη ζωή μου» λέει κάτοικος μετά τους βομβαρδισμούς στο Δημαρχείο

Δείτε επίσης  Πώς οι διαδικτυακοί ερωτύλοι ξεγέλασαν μοναχικούς ανθρώπους και κατάφεραν να κλέψουν πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια

Μετά από την FIFA και η FIBA απέβαλε τη Ρωσία από τις διοργανώσεις της

Τρεις ληστείες σε έξι ώρες στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο και φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή