Θεμιστοκλέους: Aνοίγει αύριο η πλατφόρμα για εμβολιασμό με το Novavax

Θεμιστοκλέους: Aνοίγει αύριο η πλατφόρμα για εμβολιασμό με το Novavax

themistokleous theodoridou intime

Παρακολουθείστε σε ζωντανή μετάδοση την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Άύριο το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό με το πρωτεϊνικό εμβόλιο Νovavax

Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού με το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Νovavax, ανέφερε κατά την ενημέρωση ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τόνισε το πρώτο ραντεβού με το εμβόλιο της Novavax θα πραγματοποιηθεί στις 05/3. Το συγκεκριμένο εμβόλιο χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό.

Όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών ο γγ σημείωσε πως το 74,9% του γενικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, ποσοστό που ισοδυναμεί με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον ενήλικο πληθυσμό το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 84,4%, πρόσθεσε

Σε μελέτες για την διάρκεια της προστασίας του εμβολίου για τον κορωνοιό αναφέρθηκε, μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως εξήγησε συνοψίζοντας τα ευρήματα από συστηματική ανασκόπηση όλων των σχετικών μελετών, για το τι ισχύει μετά τον πλήρη εμβολιασμό, η οποία έγινε από τον ΠΟΥ και δημοσιεύθηκε στο Lancet, έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό η προστασία από το να κολλήσει κανείς τον ιό μειώνεται μεν κατά 20-30%, εξακολουθεί να ισχυεί κατά 70% η προστασία από το να νοσήσει κανείς σοβαρά από αυτόν.

Σημειώνεται πως οι μελέτες αυτές έγιναν πριν την επικράτηση της Όμικρον.

Στην επιδημία της κόβιντ, εκτίμησε, χωρίς να το συνειδητοποιούμε χρησιμοποιούμε πολεμικούς όρους, είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας εντούτοις πως ακόμη δεν δικαιούμεθα να χρησιμοποιήσουμε την λέξη «ειρήνη» καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα και η προσπάθεια ανάσχαισης της πανδημίας πρέπει να συνεχιστεί.

Δείτε επίσης  H διερεύνηση του υπογόνιμου ζευγαριού

Καμιά χώρα δεν είναι άνοση στα λοιμώδη νοσήματα, σημείωσε η κα Θεοδωρίδου.

Εν συνεχεία η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στις συστάσεις εμβολιασμού ανοσοκασταμένων παιδιών και ενηλίκων συνοψίζοντας τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Όπως είπε, για παιδιά και εφήβους 5-17 ετών συστήνεται η τρίτη δόση, 4 εβδομάδες από την δεύτερη.

Για ενηλίκους συστήνεται ο εμβολιασμός με αναμνηστική 4η δόση, τρεις μήνες μετά τη 3η δόση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή