Ιταλία: «Κανένα άνοιγμα σε πληρωμή ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια»

Ιταλία: «Κανένα άνοιγμα σε πληρωμή ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια»

gas pipeline ap 194656

Το ιταλικό υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης κατέστησε σαφές απόψε ότι η Ιταλία δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα άνοιγμα σε ό,τι αφορά την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο τόνισε ότι «αναμένοντας να καθοριστεί σε επίπεδο της ΕΕ μια ενιαία θέση για τις πληρωμές, το πλαίσιο ευρώ – που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις πληρώνουν σε ευρώ – στη φάση αυτή δεν δείχνει να αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων που καθορίστηκαν στις 24 Φεβρουαρίου».

Νωρίτερα, η ειδησεογραφική πύλη Politico είχε δημοσιεύσει συνέντευξη του Ιταλού υπουργού Περιβαλλοντικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι στην οποία, σύμφωνα με το Politico, ο υπουργός δήλωσε ότι «θα μπορούσε να είναι θετικό, τουλάχιστον για κάποιους μήνες, να μπορέσει να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να κάνουν δεκτά τα αιτήματα της Ρωσίας και να πληρώσουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια, αναμένοντας να γίνει αντιληπτό το συνολικό πλαίσιο των κανόνων και οι σχετικές επιπτώσεις».

«Το άρθρο δεν αποτυπώνει τις θέσεις που εξέφρασε ο υπουργός Τσινγκολάνι, ο οποίος δεν πραγματοποίησε άνοιγμα στο αίτημα για πληρωμή σε ρούβλια», απάντησε το υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της κυβέρνησης Ντράγκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Σκρέκας: Η εξυγίανση της ΔΕΗ καταλύτης για την υποστήριξη της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας