«Καμπάνα» 5.000 ευρώ σε βενζινάδικο στη Σαντορίνη – Συστάσεις σε πρατήριο στη Σκόπελο

venzini antlia venzinadiko ap

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των κλιμακίων του υπουργείου Ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σαντορίνη. Σε έλεγχο κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Επιπλέον απευθύνθηκαν συστάσεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σκόπελο προκειμένου στο εξής να τιμολογεί με τέτοιο τρόπο το πετρέλαιο κίνησης, ώστε η διαφορά της τιμής πώλησης από την τιμή της εκάστοτε τελευταίας προμήθειας, να μην είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη διαφορά που ίσχυε κατά την 31/8/2021.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Πρόστιμο  5.000 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σαντορίνη καθώς σε έλεγχο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, απευθύνονται συστάσεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σκόπελο ώστε στο εξής να τιμολογεί με τέτοιο τρόπο το πετρέλαιο κίνησης ώστε η διαφορά της τιμής πώλησης από την τιμή της εκάστοτε τελευταίας προμήθειας, να μην είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη διαφορά που ίσχυε κατά την 31/8/2021.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο - Οι τιμές ανά πάροχο