Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι σημαίνει για σχεδόν 3 εκατ. φορολογούμενους – Παραδείγματα

monastiraki maskes it

Ωφελούμενοι του μέτρου είναι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Σε μόνιμη βάση καταργείται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης από το φορολογικό έτος 2023, όπως εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωφελούμενοι του μέτρου είναι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Τι σημαίνει όμως η κατάργηση του μέτρου για τις τσέπες των σχεδόν 3 εκατομμυρίων φορολογουμένων;

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα για τα οφέλη που θα έχει η νέα αυτή μείωση της επιβάρυνσης για τους πολίτες.

Πρώτο παράδειγμα

Συνταξιούχος με συνολικό εισόδημα 22.000 ευρώ από δύο πηγές, 17.000 ευρώ από συντάξεις και 5.000 ευρώ από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 276 ευρώ, λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Δεύτερο παράδειγμα

Μισθωτός του δημοσίου τομέα με συνολικό εισόδημα 24.000 ευρώ μόνο από μισθούς, θα έχει ωφέλεια κατά 376 ευρώ, λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Τρίτο παράδειγμα

Μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, με συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ από δύο πηγές, 24.000 ευρώ από μισθούς και 6.000 από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 676 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

Τέταρτο παράδειγμα

Ελεύθερος επαγγελματίας με συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ, από δύο πηγές, 30.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 5.000 ευρώ από μερίσματα, θα έχει ωφέλεια κατά 1.001 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.
 

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης  ΣΕΤΕ: Αίτημα για παράταση-επέκταση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων

Πηγή