Κικίλιας στο Reuters: Η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα ξεκινά νωρίτερα

Κικίλιας στο Reuters: Η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα ξεκινά νωρίτερα

kikilias ape

Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού.

Το 2021 η Ελλάδα ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο της για τα τουριστικά έσοδα, γεγονός το οποίο ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως «μια θετική ένδειξη που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», υπογραμμίζοντας ότι «η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου» και πως υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση των επισκεπτών για την Ελλάδα.
«Μετά από την τεράστια παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα. Και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Γιατί όλοι θέλουν έναν παράξενα βαρύ κύβο χωρίς καμία χρήση;