Μόνο για γυναίκες: Αν δεν θέλετε να γεράσετε κάντε… σεξ

sghg3

Θέλετε να δείχνετε αγέραστη; Να μην φαίνεται ούτε μία ρυτίδα στο πρόσωπό σας; Μία είναι η λύση! Απλούστατη και ευχάριστη: Κάντε μία φορά σεξ την εβδομάδα και πιθανόν να καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που βάζει στα μικροσκόπιο τα οφέλη του σεξ στον γυναικείο οργανισμό.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει το μήκος των των λεγόμενων «τελομερών»,σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Μακρύτερα τελομερή σχετίζονται με πιο αργή γήρανση, αυξημένο προσδόκιμο ζωής και καλύτερη ποιότητα υγείας. Για τους ερευνητές, το τακτικό σεξ κάνει καλό στην υγεία των γυναικών καθώς μειώνει το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων έγινε σε δείγμα 129 γυναικών που είχαν μακροχρόνιες σχέσεις. Οι ερευνητές ανέλυσαν το αίμα των εθελοντριών και διαπίστωσαν ότι, οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου που έκαναν ερωτικά παιχνίδια μία φορά την εβδομάδα,είχαν μακρύτερα τελομερή.Παλαιότερες μελέτες είχαν συνδέσει το μήκος των τελομερών με καθυστέρηση της γήρανσης και αυξημένο προσδόκιμο ζωής. Οι επιστήμονες, πάντως, έσπευσαν να επισημάνουν πως, τα οφέλη αυτά ισχύουν για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες.   

Κλείσιμο

Πηγή:

Δείτε επίσης  5 σημάδια που δείχνουν ότι το passive-aggressive άτομο είσαι εσύ