Λονδίνο – Design Museum: Έκθεση για τα 70 χρόνια του polo shirt Fred Perry

Λονδίνο – Design Museum: Έκθεση για τα 70 χρόνια του polo shirt Fred Perry

fred perry polo shirt ape

Σχεδίασε ένα ένδυμα που ήταν αρκετά πρακτικό για το τένις αλλά και αρκετά κομψό για να φοριέται εκτός γηπέδου, το οποίο υιοθετήθηκε από αστέρες του κινηματογράφου, ποδοσφαιρόφιλους και εκπροσώπους πολλών μουσικών σκηνών.

Το brand Fred Perry γιορτάζει τα 70 χρόνια του εμβληματικού polo shirt του σε νέα έκθεση που εγκαινιάζεται στις 10 Ιουνίου στο Μουσείο Ντιζάιν (Design Museum) έναν από τους κορυφαίους χώρους στον κόσμο αφιερωμένους στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό.

Στην έκθεση «Fred Perry: A British Icon» θα παρουσιαστούν ιστορίες που προέρχονται από τις αρχές της εταιρείας ως brand αθλητικών ειδών για τένις έως και τα σύγχρονα σχέδιά της.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να ανακαλύψουν πώς εξελίχθηκε η πολιτιστική σημασία της μπλούζας πόλο Fred Perry και πώς έχει διευρυνθεί μέσω των μουσικών της δεσμών με τους Έιμι Γουάινχαουζ, τους Gorillaz και The Specials και τους σχεδιαστές τον Charles Jeffrey του LOVERBOY και Raf Simons.

Στην έκθεση προβάλλονται οι απαρχές της εταιρείας στη Βρετανία τη δεκαετία του 1950 μέσα από αρχειακό υλικό και πρώιμα πρωτότυπα σχέδια και το πώς ο ιδρυτής της, τρεις φορές πρωταθλητής του Γουίμπλετον, Φρεντ Πέρι επηρέασε τον χαρακτήρα του brand.

Ο Φρεντ Πέρι σχεδίασε την πρώτη πόλο πικέ μπλούζα για τένις το 1952 με έμφαση στο ελαφρύ ύφασμα και τη λειτουργικότητά του. Σχεδίασε ένα ένδυμα που ήταν αρκετά πρακτικό για το τένις αλλά και αρκετά κομψό για να φοριέται εκτός γηπέδου, το οποίο υιοθετήθηκε από αστέρες του κινηματογράφου, ποδοσφαιρόφιλους και εκπροσώπους πολλών μουσικών σκηνών και έγινε ένα μέρος της βρετανικής ενδυμασίας που επέλεγαν διαφορετικές υποκουλτούρες.

Δείτε επίσης  Πόσο έχουν μεγαλώσει τα έξι παιδιά της Αντζελίνα Τζολί και του Μπράντ Πιτ;

Οι θαυμαστές του Fred Perry θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση δωρεάν στη γκαλερί Huth του Design Museum από τις 10 έως τις 19 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή