Οι 3 εταιρείες που αναμένεται να φτάσουν σύντομα τα 5 τρισεκατομμύρια σε αξία

Οι 3 εταιρείες που αναμένεται να φτάσουν σύντομα τα 5 τρισεκατομμύρια σε αξία

Παρά την πανδημία, δεν φαίνεται να υπάρχει όριο όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη για τις εταιρείες της Big Tech. Όπως ήταν για την Apple για παράδειγμα, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας εκτινάχθηκε στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου, μια στιγμή ορόσημο που καμία εταιρεία δεν είχε φτάσει στο παρελθόν.

Η μεγάλη στιγμή της Apple διήρκεσε μόνο για λίγα λεπτά—η τιμή της μετοχής της μειώθηκε από τότε και η αποτίμησή της είναι τώρα 2,84 τρισεκατομμύρια δολάρια—αλλά οι αναλυτές θεωρούν σίγουρο ότι θα επιστρέψει ξανά εκεί στο μέλλον.

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η XTB, μια κορυφαία ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή εταιρεία συναλλάγματος, της οποίας η νέα έρευνα προβλέπει ποιες από τις σημερινές εταιρείες-μαμούθ θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες που θα φτάσουν το απίστευτο όριο των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Apple και μετοχές

Με βάση τις ιστορικές κεφαλαιοποιήσεις της αγοράς που χρονολογούνται από το 2010 (και κάποια μαγεία του Excel), η XTB προέβλεψε ότι πέντε εταιρείες θα μπορούσαν να το κάνουν μέσα στον επόμενο μισό αιώνα.

Οι 3 + 2 εταιρείες που θα φτάσουν την αξία τους στα 5 τρισεκατομμύρια

Ποιες εταιρείες ακολουθούν

Άλλες τρεις εταιρείες αναμένεται να φτάσουν τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από την αλλαγή του αιώνα:

  • TSMC, έως το 2078
  • Tencent, έως το 2083
  • και UnitedHealth, μέχρι το 2090.
Πίνακας με προβλέψεις κερδών

Εν τω μεταξύ, μια χούφτα μεγάλα ονόματα φαίνεται ότι χάνουν την κούρσα: η Berkshire Hathaway, η Visa, η Samsung, η Home Depot και η LVMH προβλέπεται ότι θα έχουν αξία λίγο κάτω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2100.

Επίσης, λείπουν από τη λίστα το Netflix – το οποίο η XTB υποστηρίζει ότι έχει πάρα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στον τομέα του streaming – και οι γίγαντες του fast-food McDonald’s και Starbucks, των οποίων η απόδοση ήταν μέτρια παρά τη δημοτικότητά τους.

Δείτε επίσης  Φυσικό αέριο: Σιγή ιχθύος από τον Πούτιν - Τα εφιαλτικά σενάρια για την Ευρώπη

Ποιες τεράστιες εταιρείες έχουν εξαιρεθεί και γιατί

Ωστόσο, μια αξιοσημείωτη διευκρίνηση για τη λίστα είναι ότι εξαιρούνται ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, για τις οποίες δεν ήταν διαθέσιμα πλήρη ιστορικά δεδομένα αγοράς—συμπεριλαμβανομένων των βαρόνων του κλάδου όπως η Saudi Aramco, η Alphabet, η Meta, η PayPal, η Alibaba και η Meituan.

Η Saudi Aramco και η Alphabet έχουν και οι δύο εκκαθαρίσει το ορόσημο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τουλάχιστον για λίγο, με την Alphabet να το κάνει για πρώτη φορά στα τέλη του 2021. Εν τω μεταξύ, η μητρική του Facebook, Meta βρισκόταν στο κατώφλι του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων προτού μια ατυχής έκθεση κερδών του τέταρτου τριμήνου προκάλεσε μια καταστροφική πτώση στη μετοχή της εταιρείας η οποία εξάλειψε 250 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της σε μία μόνο μέρα.

Πηγή