Πετρέλαιο: Βουτιά 5% του μπρεντ – Στα 83 δολάρια καθώς ο ΟΠΕΚ εξετάζει αύξηση της παραγωγής

petrelaio ape

Οι τιμή του μπρεντ έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δέκα μήνες μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal

Στα 86 δολαρια το βαρέλι επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ μετά τη διάψευση από πλευράς Σαουδικης Αραβιας για επικείμενη αύξηση παραγωγής ΟΠΕΚ. 

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι το Ριάντ δεν συζητά μια πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου με άλλους παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τη συνεδρίαση», δήλωσε είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη συνεδρίαση του πετρελαϊκού καρτέλ τον Δεκέμβριο.

«Η τρέχουσα περικοπή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον ΟΠΕΚ+ συνεχίζεται μέχρι το τέλος του 2023 και εάν προκύψει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με μείωση της παραγωγής για να εξισορροπηθεί η προσφορά και η ζήτηση, παραμένουμε πάντα έτοιμοι να παρέμβουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν βουτιά 5% στα 83 δολάρια το βαρέλι μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο αναφέρει πως πρόθεση της Σαουδικης Αραβιας είναι η αύξηση της ημερήσιας παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ για ακρίβεια: Στοχευμένα μέτρα για όσους έχουν πραγματική ανάγκη