Ποια από τις εφαρμογές των social media καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία στο κινητό σας

Ποια από τις εφαρμογές των social media καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία στο κινητό σας

Σύμφωνα με το thelist.com, όσο περισσότερα δικαιώματα χρειάζεται μια εφαρμογή κινητούγια να λειτουργεί σωστά ή να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη, τόσο περισσότερη ισχύ μπαταρίας θα χρειαστεί. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές που θέλουν άδεια χρήσης της κάμερας, των επαφών, της τοποθεσίας σας, ακόμη και του Wi-Fi, θα εξαντλήσουν την μπαταρία σας πιο γρήγορα από άλλες εφαρμογές που δεν χρειάζονται τόσα πολλά για να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνήθως θέλουν άδειες για τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα, ειδικά για εκείνες που χρησιμοποιούν κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο για να σας προσελκύσουν. Το PC Mag εξηγεί περαιτέρω ότι οι εφαρμογές που προσφέρουν ρύθμιση σκοτεινής λειτουργίας -όπως κάνουν οι περισσότερες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης- επίσης αποφορτίζουν στην μπαταρία σας.

Οι μεγαλύτεροι ένοχοι που εξαντλούν την μπαταρία είναι εφαρμογές των social media

Social Media

Σύμφωνα με το thelist.com, τόσο οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και οι εφαρμογές γνωριμιών είναι εκείνες που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία στο τηλέφωνό σας. Στην κατηγορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook και ο αδελφός του ιστότοπος, το Instagram, είναι οι δύο μεγαλύτεροι ένοχοι για την εξάντληση της μπαταρίας του κινητού σας. Μετά από αυτά έρχονται το Snapchat, το Likke, το Twitter και το TikTok για να ολοκληρώσουν το top 10. Το PC Mag εξηγεί ότι όλες αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν περίπου 11 διαφορετικές λειτουργίες τηλεφώνου που εκτελούνται στο παρασκήνιο κάθε φορά που έχετε ανοιχτή την εφαρμογή.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περισσότερες εφαρμογές που εμπίπτουν σε μια κατηγορία κοινωνικής δικτύωσης που μπορούν να καταναλώσουν αρκετή από την μπαταρία του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένου του WhatsApp. Άλλες εφαρμογές είναι το YouTube, το Skype και το Zoom. Όλες αυτές οι εφαρμογές βοηθούν τους ανθρώπους να συνδέονται και να εκτελούν άλλες εφαρμογές στο παρασκήνιο, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών κάμερας και βίντεο, αναφέρει το thelist.com.

Δείτε επίσης  Νέα πτώση κερδών για τη Meta - Περικοπές στο προσωπικό υπαινίσσεται ο Ζάκερμπεργκ
Social Media

Πώς να διατηρήσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας φορτισμένη περισσότερο

Ακριβώς επειδή οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων εξαντλούν την μπαταρία του τηλεφώνου σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε την ενασχόλησή σας μαζί τους. Ωστόσο, εάν δεν τα χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να τα κλείσετε εντελώς αντί απλώς να τα ελαχιστοποιήσετε και να τα επιτρέψετε να εκτελούνται στο παρασκήνιο, αναφέρει το thelist.com. Μπορεί ακόμη και να εκπλαγείτε βλέποντας πόσες εφαρμογές εξακολουθούν να εκτελούνται, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τις δείτε ανοιχτές στην οθόνη σας.

Τι να κάνετε για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία του κινητού σας

Άλλοι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ακόμα κι αν εκτελείτε πολλές εφαρμογές κοινωνικών μέσων ταυτόχρονα, περιλαμβάνουν τη μείωση της φωτεινότητας στην οθόνη σας και την απενεργοποίηση της σύνδεσης Wi-Fi, εάν έχετε ένα καλό πακέτο δεδομένων από το πάροχο του τηλεφώνου σας.

Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων στις αγαπημένες σας εφαρμογές είναι ένα άλλο εύχρηστο κόλπο για να διατηρήσετε φορτισμένη την μπαταρία σας. Αν και μπορεί να σας αρέσει να βλέπετε ποιος απάντησε στο τελευταίο σας tweet, το τηλέφωνό σας θα παραμείνει γεμάτο για πολύ περισσότερο, εάν οι ειδοποιήσεις push δεν ενεργοποιούν και απενεργοποιούν συνεχώς τη συσκευή.

Πηγή