Ποια εταιρεία έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής της Vodafone

Ποια εταιρεία έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής της Vodafone

poia etaireia egine megaluteros ependutis vodafone

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etisalat ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο 9,8% στην Vodafone Group, για 4,4 δισ. δολάρια καθώς ο πάροχος τηλεπικοινωνιών της Μέσης Ανατολής επιδιώκει να επεκταθεί παγκοσμίως.

Ειδικότερα, η Etisalat προσέφερε περίπου 159 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτό είναι ένα premium περίπου 10% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Vodafone την Παρασκευή.

Έτσι η Etisalat γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Vodafone, αφήνοντας πίσω ην BlackRock, τον Vanguard Group και την HSBC, αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση σχεδιάζει να παραμείνει μακροπρόθεσμος επενδυτής αλλά δεν θα καταθέσει προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της Vodafone, δήλωσε η Emirates Telecommunications Group Company PJSC, όπως είναι επίσημα γνωστός ο όμιλος που είναι εισηγμένος στο Άμπου Ντάμπι.

Η Etisalat «πραγματοποίησε την επένδυση στη Vodafone για να αποκτήσει σημαντική έκθεση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες» και στοχεύει στην ανάπτυξη ευκαιριών για εμπορικές συνεργασίες, ανέφερε η εταιρεία.

Η είδηση έρχεται καθώς η Vodafone αντιμετωπίζει πίεση από ακτιβιστικό fund Cevian Capital, που κάλεσε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών να απλοποιήσει τις δραστηριότητές του και να προχωρήσει σε συμφωνίες για τη βελτίωση των αποδόσεων. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για να συνδυάσει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ανταγωνιστική εταιρεία Three UK, που ανήκει στην CK Hutchison, ανέφεραν οι Financial Times νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

naftemporiki.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Wall Street: Σε bear market ο Dow Jones