Πρεμιέρα αύριο για τις χειμερινές εκπτώσεις -Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

sales352014

Αύριο κάνουν πρεμιέρα οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα και θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου

Σε θέση «μάχης» βρίσκεται το λιανεμπόριο το οποίο αναμένει αναθέρμανση της αγοράς

Η αγορά, παρά τη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, «ζεστάθηκε» την περίοδο των γιορτών, όπως άλλωστε είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με εκτίμησή του ο συνολικός τζίρος τον Δεκέμβριο αυξήθηκε στα 4 δισ. ευρώ, από 3,6 δισ. ευρώ τις προηγούμενες χρονιές.

Ο εμπορικός κόσμος ελπίζει πως και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, η κίνηση θα είναι αυξημένη και οι μειώσεις των τιμών θα αποτελέσουν κίνητρο για τους καταναλωτές ώστε να ψωνίσουν προϊόντα της χειμερινής σεζόν και οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους να ρευστοποίησουν τα αποθέματα τους.

Σημειώνεται ότι, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα ολόκληρης της επικράτειας θα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 11πμ έως 8μμ.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι «οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις γίνονται σε μία ιδιαίτερη περίοδο όπου η οικονομία έχει ισχυροποιηθεί με την κυβέρνηση να συνεχίζει την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, γεγονός που έχει αυξήσει τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου ο οποίος ευελπιστεί σε μία «ζεστή» κίνηση εν μέσω χειμώνα που ακόμα αναμένεται. Ας μην ξεχνάμε ότι το χρονικό εύρος δύο μηνών των εκπτωτικών χαμηλών τιμών, μειώνει έως και μια μονάδα τον πληθωρισμό».

Παράλληλα το μεγάλο χρονικό διάστημα δίνει την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό να αξιοποιήσει το χρόνο, ώστε να αξιολογήσει τα αγαθά τα οποία θέλει να αγοράσει. «Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η μεγαλύτερη ανοησία και τιμωρία είναι να προσπαθήσεις να κοροϊδέψεις τον καταναλωτή. Έχει κάνει την έρευνα αγοράς του, μπορεί να το κάνει πάρα πολύ εύκολα online και ό,τι θέλει να αγοράσει το έχει εντοπίσει, το έχει παρακολουθήσει στην τιμή, άρα γνωρίζει εκ των προτέρων τι συμφέρει να αγοράσει. Έχοντας κατά νου ότι θα προσφερθούν σημαντικές εκπτώσεις ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί ότι η κίνηση θα είναι δυναμικά ανάλογη της έναρξης των εκπτωτικών περιόδων προ των περιορισμών της πανδημίας, ενώ ίσως σηματοδοτήσουν κάτι διαφορετικά καλύτερο με δεδομένο ότι καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που λειτουργούσαν «διασπαστικά» στο αγοραστικό ενδιαφέρον», σημείωσε ο Κορκίδης.

Δείτε επίσης  Υπουργείο Εργασίας: Αυξήσεις θα λάβει το 94,6% των συνταξιούχων- Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Πηγή: skai.gr

Πηγή