Ρωσία: Αναγκάστηκε να πληρώσει σε ρούβλια τους κατόχους ευρω-ομολόγων

Ρωσία: Αναγκάστηκε να πληρώσει σε ρούβλια τους κατόχους ευρω-ομολόγων

rouvlia shutterstock

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να πληρώσει σε ρούβλια τους κατόχους ευρωομολόγων εκφρασμένων σε αμερικανικά δολάρια με ωρίμανση το 2022 και το 2042, καθώς ξένη τράπεζα αρνήθηκε να επεξεργαστεί την διαταγή πληρωμής ύψους 649,2 εκατ. δολ. στους κατόχους του χρέους, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η ξένη τράπεζα, της οποίας το όνομα δεν ανακοίνωσε, απέρριψε την διαταγή πληρωμής της Ρωσίας στα κουπόνια του χρέους και επίσης δεν επεξεργάστηκε την πληρωμή στην ονομαστική αξία του ευρωομολόγου που ωριμάζει το 2022. 

Η Μόσχα ενδεχομένως να εξετάσει να επιτρέψει στους ξένους κατόχους των ευρωομολόγων να μετατρέψουν τις πληρωμές σε ξένο νόμισμα, όταν αποκατασταθεί η πρόσβαση της Ρωσίας σε λογαριασμούς forex, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. 

Η ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος της έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής μετά τις μαζικές δυτικές κυρώσεις ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις έχουν οδηγήσει στο πάγωμα σχεδόν των μισών κρατικών αποθεματικών και έχουν περιορίσει δραματικά την πρόσβαση της Μόσχας στα παγκόσμια συστήματα πληρωμών. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Δύο άσχετοι με τα κουρεία έφτιαξαν μια εφαρμογή για… κουρεία που πλέον αξίζει 750 εκατομμύρια