Σήμερα η ψήφιση του προϋπολογισμού- Μέτρα για ελάφρυνση νοικοκυριών θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σήμερα η ψήφιση του προϋπολογισμού- Μέτρα για ελάφρυνση νοικοκυριών θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

mitsotakis it bouli 3329271

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, όπως προανήγγειλε από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα ανακοινώσει σήμερα μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα αφορούν σε έκπτωση στο φυσικό αέριο, διεύρυνση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και ειδική πρόνοια για τους αγρότες. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι (χθες) το βράδυ, είχαν τοποθετήθηκαν περί τους 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 υπουργοί και υφυπουργοί, με προεξάρχοντες τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, έως 4 Μαρτίου