Σταϊκούρας: Καμία αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών εξαιτίας του πολέμου

Σταϊκούρας: Καμία αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών εξαιτίας του πολέμου

staikouras xristos it

Τη διαβεβαίωση ότι δεν διαταράσσεται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία η κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας, έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του, κεκλεισμένων των θυρών, με τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), σύμφωνα τουλάχιστον με ανακοίνωση του φορέα. Πρόσθεσε δε, ότι την ίδια στιγμή συνεχίζονται χωρίς μεταβολές τα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και υλοποίησης επενδύσεων.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε, πως η Ε.Ε. αντιμετωπίζει ενωμένη και με ψυχραιμία την τρέχουσα συγκυρία με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας, πως η χώρα διαθέτει επαρκή ταμειακά αποθέματα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της περιόδου.

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμα πως η Ελλάδα αναμένει την δημοσιονομική και νομισματική πορεία που θα διαμορφωθεί πλέον από την Ε.Ε., μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία. Στη διαμόρφωση αυτή, πρόσθεσε, η χώρα μας συμβάλλει ενεργά.

Ο κ.Σταϊκούρας τόνισε, τέλος, πως τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας αποκτούν τώρα επιπρόσθετη αναπτυξιακή βαρύτητα και διεθνές ενδιαφέρον από τη στιγμή που τα αντίστοιχα της Μαύρης Θάλασσας έχουν επηρεαστεί από την πολεμική αναμέτρηση.

Τον υπουργό ευχαρίστησε για την παρουσία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Ιωάννης Μασούτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Κλείσιμο με πτώση για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης