Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και φέτος- Στην Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,6 δις ευρώ

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και φέτος- Στην Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,6 δις ευρώ

pinakides troxaia ape

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα καθιερώνει και φέτος το Υπουργείο Οικονομικων για όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Σε τροπολογία προβλέπεται  η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει.

Παράλληλα, συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2,6 δις ευρώ κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομιών.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον συμπληρωματικό αυτό προϋπολογισμό θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αφ’ ενός υλοποιώντας τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αφ’ ετέρου κρατώντας και “εφόδια” για αργότερα, αφού σήμερα ουδείς- σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκταση του προβλήματος και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο:

-Θα δοθεί έως τις 21 Απριλίου εισοδηματική ενίσχυση 200 ευρώ στους πλέον ευάλωτους πολίτες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,

-Δρομολογείται εντός του Απριλίου η επιπρόσθετη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.

-Θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τη στήριξη στο κόστος των καυσίμων σε κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

-Θα στηριχθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, προκειμένου, συν τοις άλλοις, να περιοριστεί το κόστος σε λιπάσματα, καύσιμα κ.ά. των αγροτών.

-Θα υπάρξει από την 1η Μαΐου η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό, με τις διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε επίσης  Πετρέλαιο: Στα 75,49 δολάρια το βαρέλι η τιμή του Μπρεντ

Πηγή