Τι συμβαίνει όταν ερωτευόμαστε

newnewnew

Η σεξουαλική ορμή είναι -έμφυτη- σε όλο το ζωικό βασίλειο, συνεπώς και σε εμάς τους ανθρώπους. Μας παρακινεί να αναζητήσουμε ερωτικό σύντροφο και να ενωθούμε μαζί του, ωθούμενοι από την ενστικτώδη ανάγκη μας για αναπαραγωγή, πέρα από την άντληση ηδονής και ευχαρίστησης.
Καθώς ωριμάζουμε νιώθουμε την ανάγκη τόσο για σεξουαλική, όσο και συναισθηματική εμπλοκή, γεγονός που μας οδηγεί στην αναζήτηση συντρόφου και τη σύναψη ενός ερωτικού δεσμού.
Τι γίνεται όμως όταν ερωτευόμαστε;
Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αισθανθεί τη μοναδικότητα εκείνου που μας έχει «κλέψει» την καρδιά. Αυτή τη μοναδικότητα που μας κάνει να βλέπουμε στον έρωτά μας τα πάντα θετικά και όμορφα (παραβλέποντας τα αρνητικά). Παράλληλα, ασήμαντα γεγονότα και πληροφορίες μπορεί να φαντάζουν στα μάτια μας ως κάτι ιδιαίτερο, προσπαθώντας να μάθουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για το που μας ελκύει ερωτικά (Fisher, et al. 2002).

Σε αυτό το γεγονός φαίνεται μάλιστα πως συμβάλλει η αυξημένη ποσότητα της κεντρικής «ντοπαμίνης», η οποία συνδέεται τόσο με την εστιασμένη προσοχή, όσο και με την ερωτική έλξη.

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

Κλείσιμο

Πηγή:

Δείτε επίσης  Η Yuhan Bai δημιουργεί συλλογή ρούχων από εναλλακτικά δέρματα με βάση το χώμα