Τουριστική σεζόν μέχρι το τέλος της χρονιάς «βλέπει» ο Β. Κικίλιας

Τουριστική σεζόν μέχρι το τέλος της χρονιάς «βλέπει» ο Β. Κικίλιας

touristiki sezon mexri telos xronias blepei b kikilias

«Έχω την αίσθηση ότι φέτος, το 2022, το τέλος της σεζόν θα συμπίπτει με το τέλος της χρονιάς», δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στη στρατηγική για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Όπως είπε, μηνύματα που έρχονται από τους μεγάλους tour operators είναι πολύ ενθαρρυντικά. 

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Der Turistik και η Apollo- ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία και ο πρώτος στη Σκανδιναβία, αντίστοιχα- κλείνουν ήδη ταξιδιωτικά πακέτα για Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη με προορισμούς τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και την Αθήνα. Ταυτόχρονα, επεκτείνονται μέχρι τις αρχές του χειμώνα οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ για τις οποίες τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα και πλέον δύσκολα μπορούν να βρεθούν για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.  

 Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη στην Κάρπαθο- όπου βρίσκεται και ο ίδιος για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος– και στους εκατοντάδες πανέμορφους, αν και όχι τόσο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, για τους οποίους το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο με αποτέλεσμα ήδη να έχουν «φωτιστεί» και αναβαθμιστεί  τουριστικά.

«Θυμίζω, η Ήπειρος πριν από μερικά χρόνια ήταν η πιο φτωχή Περιφέρεια στην Ευρώπη και λέγαμε πόσο δύσκολα διαβιούν οι κάτοικοί της. Τώρα, λοιπόν, τα Ιωάννινα, η Αρίστη, το Μέτσοβο, το Πάπιγκο, είναι προορισμοί που είναι sold out καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχουν τόσοι πολλοί και όμορφοι εναλλακτικοί προορισμοί στην Ελλάδα, νησιά που κατοικούνται, ηπειρωτικοί προορισμοί, στη βόρεια Ελλάδα, στη νότια Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι εδώ, η Κάρπαθος, έχει ήδη πάρα πολλούς τουρίστες, πολύ κόσμο.  Γερμανούς, Γάλλους, Βέλγους, Αυστριακούς, Σκανδιναβούς» είπε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες που συνομίλησε μαζί τους δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι για την αυξημένες τουριστικές ροές που παρατηρούνται στο νησί από νωρίς φέτος. «Να έρθετε να δείτε τις τιμές στην Κάρπαθο, είναι εξαιρετικές για τους Έλληνες ταξιδιώτες και φυσικά για τους ξένους.  Αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε έναν τόσο  πανέμορφο προορισμό όπως είναι η Κάρπαθος.  Είναι ένα από τα διαμάντια του Αιγαίου» δήλωσε.

Δείτε επίσης  Γράφτηκε ο πρόλογος της νέας εποχής για το Ελληνικό

Ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο για τις οποίες έχει προβλεφθεί ειδικό εκπτωτικό πάσο για όσους τις επιλέξουν για τις διακοπές τους. «Να στηρίξουμε όλη την Ελλάδα. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή