Το αστρονομικό ποσό που έφτασαν οι απώλειες του Heathrow από την πανδημία

Το αστρονομικό ποσό που έφτασαν οι απώλειες του Heathrow από την πανδημία

Αεροδρόμιο Heathrow

Οι απώλειες του αεροδρομίου του Λονδίνου Heathrow από την πανδημία ξεπερνούν… τα 4 δισεκατομμύρια λίρες εξαιτίας της πανδημίας! Το Heathrow υποδέχθηκε 9,7 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις του – αλλά προβλέπει ότι θα παραμείνει ζημιογόνο καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Το αεροδρόμιο δήλωσε ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ήταν πολύ πιο αδύναμοι από ό,τι αναμενόταν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με την Όμικρον, αλλά η ζήτηση αυξήθηκε μετά τη γρήγορη άρση όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Μαρτίου.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν πλέον ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια λίρες και, παρά την αυξημένη εξερχόμενη ζήτηση, το αεροδρόμιο δεν προβλέπει επιστροφή σε κέρδη και μερίσματα το 2022.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι είδε ένα κύμα κρατήσεων της τελευταίας στιγμής για τις διακοπές του Πάσχα, με περισσότερο από το 95% των επιβατών να περνούν από τον έλεγχο ασφαλείας μέσα σε πέντε λεπτά.

Heathrow

Ο τερματικός σταθμός 4 θα ανοίξει μέχρι τον Ιούλιο και προσλαμβάνονται περισσότεροι από 1.000 νέοι υπάλληλοι ασφαλείας, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες, οι υπάλληλοι επίγειας εξυπηρέτησης και οι έμποροι λιανικής πώλησης στοχεύουν να καλύψουν 12.000 και πλέον κενές θέσεις εργασίας σε όλο το αεροδρόμιο.

Η πρόβλεψη για τους επιβάτες του 2022 έχει αυξηθεί από 45,5 εκατομμύρια σε 52,8 εκατομμύρια, γεγονός που αντιπροσωπεύει επιστροφή στο 65% της προ της πανδημίας κίνησης φέτος.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο δήλωσε ότι η ζήτηση παραμένει “πολύ ευμετάβλητη” και αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών θα “μειωθεί σημαντικά” μετά το καλοκαίρι.

“Βλέπουμε ήδη αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν δρομολόγια μέχρι το φθινόπωρο και οι πραγματικότητες του υψηλότερου κόστους καυσίμων, της χαμηλότερης ανάπτυξης του ΑΕΠ, του πολέμου στην Ουκρανία και της συνεχιζόμενης πανδημίας θα παρασύρουν τη ζήτηση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης  Σε ένα ορεινό παραδοσιακό χωριό της Κρήτης βρίσκεται ο γηραιότερος πλάτανος του κόσμου

“Βρισκόμαστε ακόμη σε πανδημία με πολλές αγορές να παραμένουν κλειστές, σχεδόν το 80% με απαιτήσεις τεστ και εμβολιασμού και δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε επιστροφή των ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Το αεροδρόμιο υποστήριξε επίσης ότι οι προτάσεις τιμολόγησης της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας θα επιδεινώσουν την εμπειρία για τους επιβάτες.

Αεροδρόμιο Heathrow, Λονδίνο

“Δεν αποδεχόμαστε τις τρέχουσες προτάσεις της ΥΠΑ, οι οποίες θα δουν τους επιβάτες να έρχονται αντιμέτωποι με μεγαλύτερες ουρές και συχνότερες καθυστερήσεις, καθώς και να απειλούν την ικανότητα του Heathrow να χρηματοδοτείται οικονομικά”, ανέφερε.

Ο John Holland-Kaye, διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, δήλωσε: “Θέλω να διαβεβαιώσω τους επιβάτες ότι διπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι τα ταξίδια του φετινού καλοκαιριού θα γίνουν με ασφάλεια και ομαλά”.

“Αυτές οι τελευταίες εβδομάδες έχουν απλώς ενισχύσει την άποψή μας ότι οι επιβάτες θέλουν εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα ταξίδια κάθε φορά που ταξιδεύουν και μπορούμε να συνεχίσουμε να το προσφέρουμε αυτό με λιγότερο από 2% αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων”.

“Η ΥΠΑ θα πρέπει να στοχεύει στην εξασφάλιση αυτής της νίκης για τους επιβάτες αντί να προωθεί σχέδια που θα μειώσουν τις επενδύσεις στην εξυπηρέτηση, θα αυξήσουν τις ουρές και θα καταστήσουν τις καθυστερήσεις μόνιμο χαρακτηριστικό μετά το Covid”, πρόσθεσε.

“Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να διεκδικήσουμε το στέμμα του Heathrow ως το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, το οποίο θα προσφέρει περισσότερο ανταγωνισμό και επιλογές για τους επιβάτες και περισσότερη ανάπτυξη για τη Βρετανία, και χρειαζόμαστε τη ρυθμιστική αρχή να μας βοηθήσει να το κάνουμε”.

Δείτε επίσης

Πηγή