Υφυπουργός Μεταφορών σε ΣΚΑΪ 100,3: Στο κινητό μέχρι το τέλος του μήνα το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα

woman mobile phone shutterstock f7a0f399 1a9a 4541 9529

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να καταργείται η διαδικασία να χρησιμοποιούνται και τα έντυπα

Στην εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ψηφιακής έκδοσης του διπλώματος οδήγησης και της ταυτότητας, προέβη μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ 100,3, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα, τόσο το δίπλωμα όσο και η ταυτότητα να έχουν μπει στα κινητά μας τηλέφωνα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να καταργείται η διαδικασία να χρησιμοποιούνται και τα έντυπα.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων που ανακοινώθηκε προχθές, ανέφερε ότι πρόκειται για “μία απλή διαδικασία, που προέκυψε από τη συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ήδη έχει αρχίσει να δίνει μετρήσιμα ποιοτικά αποτελέσματα”.

Ο κος Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά,  ότι την ώρα που ανακοινωνόταν, η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων, είχαν ήδη γίνει δύο μεταβιβάσεις.

Πρόσθεσε ότι με τη νέα αυτή διαδικασία, αυτοματοποιείται ο έλεγχος των προϋποθέσεων της μεταβίβασης, καταργείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και καθιερώνεται μία ψηφιακή βεβαίωση με την οποία ο αγοραστής μπορεί να διασφαλίσει άμεσα το όχημά του. Παράλληλα, ο πωλητής αποδεσμεύεται από την υποχρέωση επίσκεψης στην υπηρεσία, μειώνεται ο χρόνος ελέγχου από τον αρμόδιο υπάλληλο ενώ ενισχύεται και η διαφάνεια σε όλα τα στοιχεία του προς πώληση οχήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός στον ΣΚΑΙ, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 405.000 προσωρινές άδειες οδήγησης, έχουν επίσης υποβληθεί 20.000 αιτήσεις από πολίτες που ζητούν ανανέωση της άδειας του οχήματός τους και έχουν εκδοθεί 36.000 ιατρικά πιστοποιητικά.

Δείτε επίσης  Το κινεζικό Chang’E-5 βρήκε ενδείξεις νερού σε δείγματα από την επιφάνεια της Σελήνης

Πηγή: skai.gr

Πηγή