Χατζηδάκης: Ναι σε μπόνους απόδοσης και stock options για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Χατζηδάκης: Ναι σε μπόνους απόδοσης και stock options για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

«Τη Viva Wallet την ξέραμε σαν καινοτόμο επιχείρηση στον χώρο της ψηφιακής οικονομίας και του “πλαστικού” χρήματος, στην οποία έγινε πρόσφατα μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας (σσ: με την εξαγορά του 49% από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan). Δεν την ξέρουμε ίσως τόσο σαν μια επιχείρηση που εφαρμόζει καλές εργασιακές πρακτικές, όπως είναι τα μπόνους απόδοσης και τα stock options στους εργαζόμενους. Πρακτικές τις οποίες ενθαρρύνει η κυβέρνηση και επιδιώκει τη διεύρυνσή τους σε όλη την αγορά εργασίας», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα γραφεία της Viva Wallet στο Μαρούσι, στην οποία τον συνόδευε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

 Ο κ. Χατζηδάκης περιηγήθηκε στο κτίριο της εταιρείας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους της Viva Wallet – στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι, με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συναντήθηκε, μαζί με τον κ. Πρωτοψάλτη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της εταιρείας Χάρη Καρώνη, τον Chief Investment Officer και έτερο συνιδρυτή Μάκη Αντύπα και τον Σύμβουλο Διοίκησης Βασίλη Τραπεζάνογλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «η διοίκηση της Viva Wallet παρουσίασε στους κ.κ. Χατζηδάκη και Πρωτοψάλτη το αναπτυξιακό πλάνο της, στο πλαίσιο του οποίου το προσωπικό της θα αυξηθεί από 640 άτομα σε 1.800 στο τέλος του 2023, καθώς η εταιρεία επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις δραστηριότητές της σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ανέλυσε επίσης το εργασιακό μοντέλο της Viva Wallet, τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος stock options, που αποτελεί μακροπρόθεσμο “εργαλείο” κινητροδότησης που συνδυάζεται με μπόνους απόδοσης, στη βάση συγκεκριμένης στοχοθεσίας».

Δείτε επίσης  ΔΝΤ-Παγκόσμια Τράπεζα-ΕΤΑΑ: Προειδοποιούν για τις τεράστιες συνέπειες του πολέμου στην παγκόσμια οικονομία

  Ο κ. Πρωτοψάλτης, από την πλευρά του, παρουσίασε στη διοικητική ομάδα της εταιρείας τη Μονάδα Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ και τις δυνατότητες που έχει για την εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού και ιδιαίτερα νέων με ψηφιακές δεξιότητες, «που θα έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία ο Οργανισμός με ψηφιακούς κολοσσούς, όπως η Google, η Amazon, η Cisco και Microsoft».

 Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, «η Viva Wallet, που επισκέφθηκα σήμερα, είναι παράδειγμα επιχείρησης στην οποία μπορούν να κερδίζουν ταυτόχρονα και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες. Οι εργαζόμενοι παίρνουν όχι μόνο υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον μέσο όρο, αλλά και bonus απόδοσης, εάν επιτύχουν τους στόχους τους. Επιπροσθέτως, το 1/3 των εργαζομένων συμμετέχουν σε πρόγραμμα stock options, μέσω του οποίου καθίστανται και οι ίδιοι μέτοχοι της επιχείρησης και συνδέονται ακόμα περισσότερο με την προοπτική και το μέλλον της. Τέτοιου είδους πρακτικές εφαρμόζονται και σε αρκετές ακόμα ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, αυτό το μοντέλο συνύπαρξης εργοδοτών και εργαζομένων, θέλουμε να προωθήσουμε ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και ως κυβέρνηση, επ’ ωφελεία των εργαζομένων, των εργοδοτών, της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή