Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στις κινήσεις της Fed

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στις κινήσεις της Fed

anodos wall street blemma stis kiniseis fed

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν άνοδο στο άνοιγμα της συνεδρίασης, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές ενδέχεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο με κέρδη μετά την κάλυψη ενός ευμετάβλητου μήνα διαπραγμάτευσης.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% νωρίς την Τετάρτη, αποτινάσσοντας τις ασταθείς συναλλαγές που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών συναλλαγών. Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε λιγότερο από 0,1%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,8%. Την Τρίτη, οι σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ υποχώρησαν, οδηγώντας τον S&P 500 να κλείσει τον Μάιο σχεδόν σταθερά μετά από έναν μήνα που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές κινήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης εγκαινιάζει έναν νέο μήνα διαπραγμάτευσης, αλλά λίγοι επενδυτές αναμένουν μια ανακούφιση από την αστάθεια που κυριάρχησε στις αγορές φέτος. Πολλοί εξακολουθούν να ανησυχούν για τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve και για το εάν θα βυθίσουν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση. Οκτώ από τους τελευταίους 11 εκτεταμένους κύκλους αύξησης των επιτοκίων της Fed τελείωσαν τελικά σε ύφεση, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank.

Ωστόσο, πολλοί έμποροι λένε ότι μια ύφεση δεν είναι εγγυημένη και οποιαδήποτε σημαντική οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ θα μπορούσε να απέχει μήνες. Αυτό οδήγησε ορισμένους επενδυτές να εισέλθουν στην αγορά και να αποκτήσουν μετοχές με χαμηλές αποτιμήσεις, εισάγοντας περισσότερη αστάθεια στις αγορές.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, παραδέχτηκε ότι έκανε «λάθος» πέρυσι στην εκτίμησή της σχετικά με την απειλή που θέτει στην οικονομία ο πληθωρισμός, προβλέποντας ότι οι αυξανόμενες τιμές δεν θα αποτελούσαν συνεχές πρόβλημα. Παράλληλα, επέμεινε ότι η διοίκηση του Τζο Μπάιντεν επικεντρώθηκε γρήγορα στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών. 

Δείτε επίσης  Αργυρούπολη: Ληστεία με απειλή χειροβομβίδας σε υποκατάστημα τράπεζας

«Έκανα λάθος σχετικά με την πορεία που θα ακολουθούσε ο πληθωρισμός», είπε η Γέλεν σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε την Τρίτη στο CNN. «Υπήρξαν απρόβλεπτοι και μεγάλοι κραδασμοί στην οικονομία που αύξησαν τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό που επηρέασαν άσχημα την οικονομία μας που εκείνη τη στιγμή δεν καταλάβαινα πλήρως», πρόσθεσε. 

naftemporiki.gr

Πηγή