Έρευνα: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι είναι άπιστοι στους συντρόφους τους

cheating

Για ποιο λόγο οι άνθρωποι είναι άπιστοι στο σύντροφό τους; Αν και το ζήτημα δεν είναι καινούριο, δεν σταματά ποτέ να απασχολεί τους ερευνητές. 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Journal of Sex Research, το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη αγάπης που νιώθουν οι άνθρωποι από το σύντροφό τους. Ως εκ τούτου, προσφεύγουν στην απιστία αναζητώντας αγάπη από κάποιον άλλον. 

Η έρευνα έγινε με ερωτηματολόγιο που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, στο οποίο απάντησαν 495 ανήλικοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια. Οι μετέχοντες έχουν απιστήσει στο παρελθόν και ερωτήθηκαν για την απιστία τους. 
Το 77% των ερωτηθέντων απάντησαν η αιτία που ήταν άπιστοι ήταν η «έλλειψη αγάπης». 

Κορυφαίοι επίσης λόγοι που οδήγησαν τους μετέχοντες στην έρευνα στην απιστία είναι η αναζήτηση περισσότερων σεξουαλικών συντρόφων (74%), η παραμέληση από το σύντροφό τους (70%), η κατανάλωση αλκοόλ ή η έλλειψη διαύγειας (70%), η βούλησή τους να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους (57%), ο θυμός (43%) και το γεγονός ότι ένιωθαν μη ελκυστικοί (41%). 

Ωστόσο, υπήρχε και 1/3 των ερωτηθέντων που παραδέχθηκαν ότι υπήρξαν άπιστοι καθαρά επειδή ήθελαν να κάνουν σεξ. 

Κλείσιμο

Διαφορετικά στοιχεία ανά φύλο

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άντρες είναι πιο πιθανό να είναι άπιστοι για να έχουν ποικιλία ερωτικών συντρόφων και λόγω καταστάσεων. 

Αντίθετα, οι γυναίκες πρωτίστως είναι άπιστες επειδή νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τις αγνοεί και ότι δεν εισπράττουν αγάπη από το άλλο τους μισό. 

Ενδιαφέρον έχει και το εύρημα ότι οι λόγοι που κάποιος είναι άπιστος διαμορφώνονται με βάση συγκεκριμένες πεποιθήσεις και τεκμηριώνεται με διαφορετικούς λόγους. 

Οι συντάκτες της έρευνας υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πώς η προσωπικότητα συνδέεται με κίνητρα που κάνουν κάποιον άνθρωπο να είναι άπιστος. 

Δείτε επίσης  Οι Έλληνες «γύρισαν την πλάτη» στον Αγιο Βαλεντίνο!

Όπως είχαν προβλέψει, η ανασφάλεια συνδέεται με κίνητρα θυμού, έλλειψης αγάπης, αμέλειας, χαμηλής δέσμευσης και εκτίμησης, ενώ ο χωρίς όρια κοινωνικός και σεξουαλικός προσανατολισμός συνδέεται με  κίνητρα εναλλαγής ερωτικών συντρόφων. 

Κλείσιμο

Πηγή: